Echipa U14 masculin a LPS Bihorul Oradea, alcătuită din sportivi recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea, a cucerit medalia de bronz la Campionatul Național al României – ediția 2016/17. Formația antrenată de Zoran Vranes și Paula Nica a găzduit turneul final la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, în perioada 17-21 mai.

În finala mică, desfășurată duminică (21.05), LPS Bihorul a depășit U-BT Cluj-Napoca, nimeni alta decât campioana României în sezonul precedent la generația 2003 (U13 în sezonul trecut), scor 69-64. A fost o confruntare deosebit de echilibrată și spectaculoasă, pe parcursul căreia orădenii au condus în permanență la diferențe de 1-2 posesii. De altfel, finala mică a opus campioanele României la generația 2003 din 2015 (Oradea) și 2016 (Cluj).

Echipa orădeană a înregistrat trei victorii și două înfrângeri la turneul final, clasându-se pe locul al 3-lea, în urma lui Dan Dacian București și Baller Otopeni. De notat că în cursul zilei de vineri (19.05), în ultimul meci din faza grupelor la turneul final, LPS Bihorul a pierdut cu U-BT Cluj-Napoca. De altfel, rezultatul confruntărilor directe între cele două formații ardelene în acest sezon a fost de 3-2 în favoarea echipei clujene, însă Oradea s-a clasat mai bine în ierarhia finală.

Rezultatele înregistrate de orădeni la turneul final:

Faza grupelor
17 mai, LPS Bihorul vs Laguna București, scor 86-71
18 mai, LPS Bihorul vs 4Sports Agronomia, scor 66-54
19 mai, LPS Bihorul vs U-BT Cluj-Napoca, scor 43-81

Semifinale
20 mai, LPS Bihorul vs Dan Dacian București, scor 51-69

Finala mică
21 mai, LPS Bihorul vs U-BT Cluj-Napoca, scor 69-64

Componența lotului de jucători: George Usca, Alex Vancea, Alxanru Sandor, Paul Bembea, Vlad Marinău, Radu Ștefan Sburlea, Alex Bot, Viorel Pop, Raul Ciaa, Paul Ghib, George Vicaș, respectiv Vlad Medeșan.

Staff-ul tehnic este altăcuit din Zoran Vranes (principal), Paula Nica (asistent), Călin Pop (coordonator), respectiv Iancu Marinău (preparator fizic).

Echipa orădeană a fost neînvinsă în faza semifinală a competiției. LPS Bihorul a terminat campionatul cu un bilanț general de 23 victorii și 4 înfrângeri.

De notat că Vlad Marinău a fost inclus în echipa ideală a turneului final. Conducătorul de joc al LPS Bihorul Oradea a avut prestații constant bune, fiind o piesă de mare importanță în ambele faze ale jocului.

Marinau

Ceilalți jucători incluși în echipa ideală a turneului final: Toma Alistari (Laguna), Alexandru Pașca (U-BT), Eduard Roschnafsky (u-BT), respectiv Ștefan Grasu (Baller).

Premiile individuale acordate:

MVP – Ștefan Grasu (Baller Otopeni)
Cel mai bun marcator – Ștefan Grasu (Baller Otopeni)
Cel mai de perspectivă jucător – Eduard Roschnafsky (U-BT Cluj-Napoca)

Reamintim faptul că echipa U14 a participat în sezonul tocmai încheiat în European Youth Basketball League – Zona Europa Centrală. LPS Bihorul a avut 7-1 la general în faza grupelor și s-a calificat pentru playoff-ul competiției. Orădenii au terminat competiția amintită pe locul al 5-lea.

În finală, Dan Dacian București a depășit Baller Otopeni, scor 74-59.