LPS Bihorul Oradea a obținut cea de-a 2-a victorie în tot atâtea partide disputate la cel de-al 2-lea turneu din cadrul European Youth Basketball League – ediția 2016/17. Formația pregătită de către Zoran Vranes, Anamaria Mesaros și Paula Nica, pregătită fizic de Iancu Marinău, coordonată de Călin Pop, a depășit formația sârbă KK Flash. Rezultatul final a fost de 87-45.

Jocul a fost controlat de orădeni încă de la început. Ei au construit un avantaj de 20 puncte în primul sfert, lucru ce a permis rotirea cu generozitate a tuturor jucătorilor înscriși pe foaia de arbitraj. Lucrurile au continuat favorabil elevilor lui Zoran Vranes, bihorenii câștigând toate sferturile: 29-9, 28-17, 15-11, 15-8.

Niciun jucător nu a evoluat mai puțin de 13 minute și mai mult de 22 în partida amintită.

Principalul realizator a fost George Vicaș, autor a 20 puncte, 7 recuperări, 4 intercepții. L-au secondat Alexandru Vancea, autor a 16 puncte, 4 recuperări, respectiv George Usca, autor a 14 puncte și 13 recuperări (9 ofensive). Toți jucătorii de la LPS Bihorul au punctat în acest meci.

Echipa orădeană are 5-1 la general cu două jocuri rămase de disputat. Următorul adversar este Buducnost Podgorica. Este un meci practic decisiv pentru calificarea în faza următoare a competiției. Muntenegrenii au 4-2 la general după ce au câștigat la rândul lor primele două jocuri la turneul de la Debrecen. Meciul amintit se va desfășura sâmbătă (14.01), cu începere de la ora 13:30.