Anamaria Mesaros este cea mai longevivă antrenoare din staff-ul Academiei de Baschet CSM Oradea. Ea a fost antrenor principal al LPS Bihorul 1 și i-a asistat pe Zoltan Hidi, respectiv Paula Nica la echipele LPS Bihorul 2 și 3 în cadrul Campionatului Național de mini baschet – ediția 2015.

Fostă sportivă de performanță, Anamaria a îmbrățișat cariera de antrenor la nivel de copii, făcând pasul cu o grupă de performanță. În calitate de jucătoare, Mesaros a evoluat la următoarele echipe: CSM-CSU Oradea, Fartec Brașov, Someș Tiger Dej, Livas Târgoviște, CET Govora, CSU Alba Iulia respectiv BCM Danzio Timișoara.

Anamaria are un CV impresionant în calitate de jucătoare. Ea este multiplă campioană a României și fostă componentă a echipelor naționale de nivel juvenil și seniori. De asemenea, are participări în cupele europene. Cariera de jucătoare a Anamariei Mesaros s-a încheiat în urmă cu aproximativ trei ani.

Născută pe 8 ianuarie 1972, la Oradea, Anamaria se ocupă de grupele de copii din cadrul Academiei de baschet CSM Oradea de patru ani. În această perioadă, ea a lucrat cu sportivii născuți în anii 2003 și 2004, cei care au scris istorie pentru baschetul orădean la Mangalia, între 6 și 11 iulie.

„Este o încununare a muncii mele de patru ani cu această grupă, 2003-2004. Nu pot să descriu în cuvinte acest sentiment, când îi văd cum se descurcă copiii și să execute ceea ce învățăm la antrenament. Am fost mândră de cum au jucat copiii la Mangalia, văzându-i cum prind curaj și joacă cu dezinvoltură de la un meci la altul. Am încercat să fiu prezentă la meciurile tuturor echipelor, în măsura în care timpul mi-a permis, deoarece au fost mai multe cazuri în care două echipe au jucat la aceeași oră. Este permis să fiu antrenor principal doar la o echipă, la cea principală, pentru ca la celelalte două să fiu secund pentru colegii mei. Vreau să îi mulțumesc colegului meu Călin Pop care ne-a ajutat enorm. El s-a ocupat de ultimele finisaje care ne-au dus spre acest titlu național” a declarat Anamaria pentru Digi 24 Oradea după câștigarea campionatului de mini baschet.

Titlul de la mini baschet este primul din cariera de antrenoare a Anamariei Mesaros. Pe lângă acest rezultat, ea a mai obținut calificări la turneele finale ale Campionatului Ungariei cu aceeași generație, acolo unde nu a suferit niciun eșec la două ediții diferite, dar sistemul competițional este astfel conceput încât să nu se decerneze titlul de campioană.

___

Mesaj pentru colaboratori, părinți și copii:

Vreau sa dau niste multumiri, unor persoane fara de care nu se puteau realiza toate acestea:

Lui Serban Sere, care a avut un vis si l-a realizat, si-a dorit foarte mult si a crezut in acest proiect. Mi-a oferit ocazia sa fac parte din acest proiect si sa lucrez alaturi de Calin Pop, a crezut in mine si m-a sprijinit. Ma bucur ca am putut sa ii oferim aceasta fericire, fiind alaturi de noi la Mangalia, a trait alaturi de noi fiecare clipa la maxim, s-a bucurat cu noi, a plans cu noi, a fost acolo cu noi. Sunt fericita ca am putut sa iti oferim acest titlu si aceste rezultate frumoase atat de la Mangalia cat si din Campionatul Ungariei. Iti multumesc Serban !!!

Lui Calin Pop, care de cum am ajuns in club, m-a luat sub aripa lui si m-a instruit, m-a invatat, mi-a aratat cum se lucreaza cu copii, ce se lucreaza cu ei, ce trebuie sa transmit din experienta mea de jucatoare, ce mai trebuie sa invat. Mi-a aratat niste principii foarte curate si importante pentru obtinerea performantei. Este o persoana foarte dinamica, cu o patima arzatoare fata de munca lui, cu o sete continua de a invata, de a vedea lucruri noi, de a-si insusi cunostiinte noi. Sunt recunoscatoare si ma simt norocoasa ca pot lucra alaturi de el, este sufletul acestei academii pe el s-a cladit totul, lui trebuie sa ii multumim pentru multe. Iti multumesc Calin !!!

Ii multumesc Paulei Nica, este cea mai tanara component a staffului nostru, dar este alaturi de noi deja de doi ani. Este persoana care se ocupa cu de toate si face o munca foarte buna, este omniprezenta, fara respiro daca trebuie. Bravo Paula, pentru tot ce faci, pentru daruirea de care dai dovada mereu in orice intreprinzi. Le multumesc si parintilor tai, care te sustin si te lasa sa pleci, sa fii alaturi de noi peste tot unde e nevoie, vazandu-te pe tine fericita este cel mai important lucru pentru ei, chiar daca te vad atat de rar pe acasa. Va multumesc Daciana si Nelutu. Iti multumesc Paula !!!

Colegilor Mate Stretea, care se implica in selectia fiecarei grupe de varsta si face o treaba buna, domnului Profesor Feflea Ioan, Zoltan Hidi, Loredana Ulica Popovici, Krisztina Kokovay, pentru tot ajutorul oferit. Ma simt ca intr-o adevarata familie alaturi de voi, sunteti minunati cu totii. Va multumesc !!!

Categoric trebuie sa aduc multumiri copiilor din academie, care cu pasiunea lor, cu devotamentul lor fata de acest sport, s-au antrenat cu darzenie, cu patima s-au luptat ca niste lei la meciuri, prin toate astea au facut posibile realizarea acestor rezultate. Baieti asta a fost doar inceputul, munca adevarata de abia acum incepe, avem de aparat un titlu !!! Multumesc copii !!! si la treaba !

Multumiri trebuie sa le aduc profesorilor si invatatoarelor din scoli, care ne-au ajutat si ne-au sustinut in desfasurarea activitatii noastre. Va multumesc !!!

Multumiri parintilor, pentru ca aduc copii la baschet, unii chiar cu sacrificii mari, ca accepta si se supun regulilor noastre interne, ca sunt alaturi de noi si ne sustin neconditionat. Va multumesc !!!

Multumiri trebuie sa le aduc si acelor persoane care ne ajuta si ne sustin neconditionat din umbra. Va multumesc !!!

Va multumesc tuturor !!!

Anamaria Mesaros