Antrenorii orădeni s-au prezentat foarte bine la sesiunea de evaluare din luna iunie, organizată de Federația Română de Baschet pentru licențierea de categorie B. Această categorie permite posesorilor să activeze la categoriile U16 și mai mici, conform programului de licențere aplicat de Federația Română de Baschet.

Călin Pop, cel mai bun antrenor de practică și metodică din România, a confirmat încă o dată că este unul dintre cei mai pricepuți și pregătiți șlefuitori de talente din sportul cu mingea la coș din țara noastră. Tehnicianul în vârstă de 37 ani a obținut cel mai mare punctaj. El a acumulat 36 puncte la examenul practic 26 la cel scris, respectiv 16 la activități. Călin a acumulat 78 puncte, fiind cel mai bine punctat atât la examenul practic, cât și la cel scris.

Aceste rezultate vin să confirme munca de aproape două decenii depusă de Călin Pop în slujba sportului cu mingea la coș juvenil din țara noastră. El are 14 sportive angrenate în Liga Națională, bună parte dintre ele convocate la loturile naționale. De asemenea, are multiple titluri și medalii naționale de nivel juvenil, atât la feminin, cât și la masculin. În prezent, Călin Pop este antrenor la LPS Bihorul Oradea și este coordonatorul proiectului Academiei CSM Oradea.

Anamaria Mesaros a obținut 33 puncte la examenul practic, 19.5 la cel scris și a primit 14 puncte pentru activități. Cu un total de 66.5 puncte, ea a obținut al 5-lea punctaj în cadrul sesiunii amintite, după ce în ultimii doi ani a obținut un aur și un argint la minibaschet. Anamaria este antrenor la Academia CSM Oradea.

Zoltan Hidi a obținut 26 puncte la examenul practic, 22 la cel scris și 12 puncte din activități pentru un punctaj total de 60. El a obținut al 9-lea punctaj în cadrul evaluării amintite. Zoli Hidi este antrenor la Academia CSM Oradea.

Așadar, toți antrenorii implicați în cadrul Academiei CSM Oradea, au obținut punctaje mari în cadrul evaluării organizate în această vară. Reamintim că pe lângă examinare, toți cei trei antrenori au fost angrenați în cadrul festivalului național de baby și mini baschet de la Mangalia. Anamaria Mesaros a obținut locul 2 la U12, Zoltan Hidi a obținut locul 8 la U10 și locul 50 la U12, iar Călin Pop a coordonat activitatea echipelor orădene ce au participat la evenimentul desfășurat pe litoral.