BC Slam București a cucerit medalia de bronz în Campionatul Național U18 masculin – ediția 2018/19. Formația amintită a depășit pe Agronomia București, scor 69-58, în finala mică a turneului final 2A, găzduit la Arena Antonio Alexe din Oradea.

Pe parcursul primei reprize s-au consemnat șase schimbări la conducere, cu precizarea că Slam a avut mai mult timp inițiativa pe tabela de marcaj. Aruncarea de trei puncte a funcționat impresionant pentru această echipă, elevii lui Nikola Pavlovic marcând de opt ori de pe semicerc în primele 20 minute de joc efectiv. Scorul la jumătatea partidei a fost de 40-29 în favoarea lui Slam.

Repriza secundă a fost mai săracă în realizări pe tabela de marcaj, însă a decurs sub aceleași coordonate. Slam a avut controlul pe tabela de marcaj și a continuat să marcheze cu generozitate de pe semicerc, încheind partida cu 14 coșuri de trei puncte. De altfel, elevii lui Nikola Pavlovic au jucat adesea cu cinci oameni în afara semicercului pe atac pozițional. Agronomia nu a avut inspirație la finalizare și a ratat foarte mult, în timp ce Slam a găsit ținta și a a avut o circulație mai bună a mingii.

Astfel, BC Slam București completează podiumul CN U18 masculin – ediția 2018/19. Agronomia București a încheiat sezonul cu trei înfrângeri consecutive, incluzând ultimul joc de la turneul final 1A, clasându-se pe 4 în ierarhia finală.