Bogdan Creț și Denis Pătcaș (foto, primii doi de la dreapta spre stânga) au fost convocați la echipa națională a României – generația 2004. Aceasta va avea o primă acțiune în perioada 6-9 septembrie anul curent, la Sofia, în capitala Bulgariei. În cadrul acestui turneu, România se duelează cu formațiile similare ale Kosovo, Macedonia, Bulgaria, respectiv Turcia.

Componenți de bază ai LPS CSM Oradea, Bogdan și Denis au fost între remarcații turneului final al Campionatului Național U14 masculin – ediția 2017/18. Creț a fost desemnat MVP al competiției, iar Pătcaș a fost inclus în cvintetul ideal, fiind cel mai bun fundaș al competiției desfășurate la Otopeni.

Totodată echipa orădeană a devenit vicecampioană la U14 masculin – ediția 2017/18. Cu un bilanț de 38 victorii și doar două partide pierdute, LPS CSM Oradea a încheiat pe locul al 2-lea la generația 2004 pentru al 3-lea sezon consecutiv. În competiție au fost angrenate 40 de echipe la această categorie de vârstă în sezonul 2017/18.

A fost cel de-al 3-lea titlu de vicecampioană națională pentru generația 2004 a baschetului orădean după cele de la U12 (minibaschet) în 2016, respectiv la U13 în 2017.

Creț și Pătcaș au acumulat deja experiență în competiții internaționale. Ei au evoluat, alături de LPS CSM Oradea în European Youth Basketball League. În plus, ambii au evoluat deja în competițiile naționale la o categorie de vârstă superioară.