Echipele LPS Bihorul Oradea, alcătuite din sportivii Academiei de baschet CSM Oradea, au evoluat în deplasare la finele săptămânii trecute în cadrul Campionatului Național al României la generațiile 2002 și 2003. Este vorba despre meciuri la Cluj pentru echipa U14, respectiv Târgu-Mureș pentru cea U13.

În cursul zilei de sâmbătă (10.10), la Cluj, echipa U14 a întâlnit pe U Mobitelco 1 Cluj-Napoca. Meciul a fost adjudecat de clujeni cu scorul de 66-55. Orădenii au început mai bine și s-au instalat la conducere, impunându-se în primul sfert cu 16-12. Echilibrul s-a menținut în continuare, la jumătatea meciului scorul fiind egal, 29-29. Sferturile 3 și 4 au consemnat desprinderea gazdelor, care conduceacu cu cinci puncte la intrarea în secvența decisivă, scor 44-39.

În urma acestui rezultat LPS Bihorul Oradea are 1-1 în faza de calificare.

Duminică (11.10), la Târgu-Mureș, formația U13 (campioana României la generația 2003), a întâlnit pe Lucky Dragons din localitate. Partida a fost adjudecată de elevii lui Dusan Petrovic și Anamaria Mesaros. Rezultatul final a fost de 104-47. Jocul a fost controlat de către bihoreni, aceștia desprinzându-se treptat pe tabela de marcaj.

Prin prisma acestui succes, LPS Bihorul Oradea are 2-0 la general.

Etapa a 3-a la ambele categorii de vârstă este programată pentru 17 și 18 octombrie. Cele două echipe orădene vor juca pe teren propriu după cum urmează:

U14 primește vizita echipei Viitorul Cluj. Adversarul are 0-2 la general înaintea acestei partide.

U13 întâlnește tot pe Viitorul Cluj. Oponentul din această rundă are 0-2 la general.

Partidele se vor desfășura la Sala LPS Bihorul din Oradea. Vom reveni cu informații referitor la orele de începere ale celor două meciuri.

Foto: Roby Boros