Federația Română de Baschet a dat publicității componența grupelor și programul jocurilor din cadrul fazei semifinale (grupa valorică 1-12) în cadrul Campionatului Național U14 masculin – ediția 2017/18. Reamintim faptul că generația 2004 din cadrul LPS CSM Oradea s-a calificat în această fază cu un bilanț general cumulat de 24 victorii și o înfrângere în urma primelor două faze ale competiției.

Așa cum am prezentat în cursul săptămânii precedente, LPS CSM Oradea a fost repartizată în Grupa A-A, alături de echipele prezentate anterior. Modul de formare al grupelor a fost dat de poziția ocupată de echipe la încheierea fazei de clasificare a competiției.

Reamintim că potrivit Regulamentului Specific al CN U14 masculin – ediția 2017/18 ar fi trebuit să se dispute trei turnee în faza semifinală, similar fazei de clasificare, însă în cadrul comunicatului emis de FR Baschet în data de 20 martie anul curent, cu titlul „Modificări Calendar Competițional 2017/18”, au fost anunțate doar două turnee pentru această fază a competiției. Acest lucru înseamnă că numărul de meciuri pe echipă în faza semifinală se reduce de la 15 la 10.

Calendarul competițional rămas din acest sezon la categoria U14 masculin a suferit modificări. Programul este următorul:

Faza semifinală
Turneul 1 – 20/22 aprilie 2018
Turneul 2 – 18/20 mai 2018

Echipele care doresc să găzduiască turneul 1 trebuie să depună cererea de organizare până pe data de 9 aprilie anul curent.

Programul jocurilor anunțat de către FR Baschet este următorul:

Etapa 1
CSU Ploiesti vs LPS Bihorul Oradea
CSS Targoviste vs CS Otopeni
ACS U-BT Cluj Napoca vs CSS Nr.5 Bucuresti

Etapa 2
LPS Bihorul Oradea vs CSS Targoviste
CSS Nr.5 Bucuresti vs CSU Ploiesti
CS Otopeni vs U-BT Cluj Napoca

Etapa 3
CSS Nr.5 Bucuresti vs LPS Bihorul Oradea
ACS U-BT Cluj Napoca vs CSS Targoviste
CSU Ploiesti vs CS Otopeni

Etapa 4
LPS Bihorul Oradea vs U-BT Cluj Napoca
CS Otopeni vs CSS Nr.5 Bucuresti
CSS Targoviste vs CSU Ploiesti

Etapa 5
CS Otopeni vs LPS Bihorul Oradea
CSU Ploiesti vs U-BT Cluj Napoca
CSS Nr.5 Bucuresti vs CSS Targoviste

Primele trei clasate la capătul celui de-al 2-lea turneu din faza semifinală vor avansa la turneul final. Acesta este programat a se desfășura în perioada 30 mai – 3 iunie anul curent.