Generația 2004 continuă parcursul în sezonul competițional 2017/18. După ce a încheiat aventura în European Youth Basktball League – Zona Europa Centrală, unde s-a calificat pentru playoff-ul competiției, echipa antrenată de către Zoran Vranes și Alin Cureș revine în Campionatul Național al României.

În primele două faze ale competiției, cea de calificare, respectiv cea de clasificare, LPS CSM Oradea a totalizat 24 victorii și o singură înfrângere. Orădenii s-au calificat între primele 12 echipe ale țării, adică pentru faza semifinală, de pe primul loc al grupelor din care au făcut parte în primele două faze ale competiției.

Urmează o provocare de alt nivel pentru reprezentanții generației 2004 în întrecerea internă. De două ori vicecampioni naționali, sportivii LPS CSM Oradea au fost repartizați – conform anunțului de întocmire a grupelor fazei semifinale formulat prin intermediul www.frbaschet.ro în data de 6 februarie anul curent) în Grupa A-A. Din aceasta fac parte o serie de echipe redutabile, incluzând ocupantele locurilor 2, 4, 5 și 8 la turneul final al CN U13 (generația 2004) din sezonul 2016/17.

Componența completă a Grupei A-A este LPS CSM Oradea, CS Otopeni, U-BT Cluj-Napoca, CSȘ Nr. 5 București, CSȘ Târgoviște, CSU Ploiești. De notat că până la această oră componența grupelor nu a fost anunțată pe cale oficială. Vom reveni în acest sens cu o confirmare sau rectificare în momentul anunțului oficial.

Calendarul competițional rămas din acest sezon la categoria U14 masculin a suferit modificări. Programul este următorul:

Faza semifinală
Turneul 1 – 20/22 aprilie 2018
Turneul 2 – 18/20 mai 2018

De notat că potrivit Regulamentului Specific al CN U14 masculin – ediția 2017/18 ar fi trebuit să se dispute trei turnee în faza semifinală, similar fazei de clasificare, însă în cadrul comunicatului emis de FR Baschet în data de 20 martie anul curent, cu titlul „Modificări Calendar Competițional 2017/18”, au fost anunțate doar două turnee pentru această fază a competiției. Acest lucru înseamnă că numărul de meciuri pe echipă în faza semifinală se reduce de la 15 la 10.

Turneul final se va desfășura în perioada 30 mai – 3 iunie anul curent.