Competițiile de baschet juvenil au fost sistate de către Federația Română de Baschet. Măsura vine în completarea deciziei guvernamentale de a sista activitatea didactică în școli pe perioada 11-22 martie 2020. Aceasta poate fi prelungită în funcție de evoluția situației COVID-19 (coronavirus).

Redăm în cele ce urmează comunicatul emis de Federația Română de Baschet în acest sens:

Avand in vedere noile masuri impuse, luni seara, de autoritatile romane, privind prevenirea extinderii virusului COVID-19, si anume inchiderea tuturor scolilor si gradinitelor intre 11-22 martie, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade, Consiliul Director al FRB a decis, astazi, in regim de urgenta, cu majoritate de voturi, urmatoarele:

  1. Suspendarea pe durata inchiderii unitatilor de invatamant preuniversitare a tuturor competitiilor oficiale de baschet la nivel de juniori, inclusiv U20, organizate de catre FRB si de catre Asociatiile Judetene de Baschet si Asociatia Municipala de Baschet Bucuresti. Din cauza faptului ca in Liga 1 activeaza preponderant sportivi juniori, se decide si supendarea acestei competitii pentru aceeasi perioada.
  2. Pentru operativitate in luarea deciziilor, se instituie un Comitet pentru Situatii de Urgenta care va putea lua orice hotarare necesara in domeniul baschetablistic in contextul prevenirii epidemiei de COVID-19. Comitetul pentru Situatii de Urgenta din cadrul FRB este format din Horia Paun, Dan Berceanu, Claudiu Fometescu si Doru Toma.

Totodata, reamintim faptul ca meciurile din Liga Nationala de Baschet, Masculin si Feminin, se vor desfasura fara spectatori pana la data de 31 martie 2020.

În plus, președintele FR Baschet a decis încetarea – pe aceeași perioadă – a tuturor activităților sportive din Arena de Baschet (București, Bvd Basarabia 39), aici incluzând antrenamente și meciuri oficiale (inclusiv cele din Divizia Onoare).