Federația Română de Baschet a anunțat în cursul zilei de miercuri (20.05) deciziile luate în cadrul ședinței Consiliului Director din data de 19 mai anul curent. Între acestea se numără și măsurile luate în ceea ce privește competițiile de nivel juvenil pe sezonul competițional 2019/20.

Consiliul Director a aprobat desfășurarea turneelor finale, cu participarea a opt echipe la următoarele categoriile de vârstă: U13, U14, U15, U16, U18 și U20 masculin și feminin. De asemenea, a aprobat desfășuratea Campionatului Național U12, respectiv a Festivalului de baby și minibaschet – ediția 2020.

Campionatele Nationale de la toate categoriile de juniori din sezonul 2019-2020 (U13, U14, U15, U16, U18 si U20) se vor relua prin organizarea unor Turnee Finale, cu participarea primelor 8 echipe (eventual inlocuirea, cf. clasamentului, a echipelor care nu pot participa, cu echipe de pe locurile urmatoare). Avand in vedere restrictiile referitoare la evenimentele sportive desfasurate in salile de sport, exista posibilitatea de a organiza Turneele Finale de juniori si pe terenuri in aer liber. In conditiile in care reglementarile legale referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19 vor permite, toate Turneele Finale ale Campionatelor Nationale de juniori, sezonul 2019-2020, se vor desfasura in luna august 2020.

Organizarea CN U12 si a Festivalului de baby si minibaschet, editia 2020, la sfarsit de august si inceput de septembrie, cu respectarea reglementarilor in vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19.

În fine, s-a aprobat organizarea, in luna august, a Ligii de vara LNB – atat la masculin, cat si la feminin, cu respectarea reglementarilor in vigoare referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19. Competitiile nu au caracter obligatoriu si se vor desfasura doar cu participarea jucatorilor romani.

Reamintim că toate Campionatele Naționale ale României la baschet au fost suspendate cu data de 8 martie 2020 ca urmare a declanșării pandemiei COVID-19, ce a determinat autoritățile să instaureze starea de urgență pe teritoriul României. Astfel, activitatea sportivă a fost stopată complet, iar sportul de sală nu a fost reluat până la ora publicării acestui text.

Echipele U18 și U16 ale LPS Bihorul CSM Oradea se numără între formațiile aflate între primele opt la momentul suspendării competițiilor. Vom reveni cu informații referitor la reluarea activității sportive, dar și în ceea ce privește perioadele și locurile de desfășurare ale turneelor finale de nivel juvenil.