Faza de calificare a Campionatului Național U16 masculin – ediția 2017/18 s-a încheiat. Oradea participă în această competiție cu două echipe. Prima (antrenori Zoran Vranes, Zoltan Hidi) este alcătuită din jucătorii generației 2002 și o parte a jucătorilor de la generația 2003. Cea de-a 2-a echipă (Alin Cureș) este alcătuită exclusiv din jucători născuți în anul 2003, astfel încât cuprinde jucători cu un an mai tineri decât limita maximă de vârstă admisă pentru această competiție.

Primul turneu a avut loc la Oradea, iar cel de-al 2-lea la Sighetu Marmației. Rezultatele obținute de cele două echipe orădene pot fi consultate AICI.

Situația în clasamentul Grupei 3 a fost:

1. CSȘ Sighetu Marmației – 7/1 15 puncte
2. LPS Bihorul 1 Oradea – 7/1 15 puncte
3. CS SCM Timișoara – 4/4 12 puncte
4. LPS Bihorul Oradea – 1/7 9 puncte
5. CSȘ Viitorul Cluj-Napoca – 1/7 9 puncte

Primele trei clasate au avansat în faza de clasificare în grupa valorică A (locurile 1-24), unde vor fi patru grupe de câte șase echipe fiecare. În schimb, ocupantele locurilor 4-5 continuă aventura în cadrul fazei de clasificare B (locurile 25-42), unde vor fi trei grupe de câte șase echipe fiecare.

Potrivit informațiilor oferite de Federația Română de Baschet, componența grupelor pentru echipele orădene în faza a 2-a a Campionatului Național al României – ediția 2017/18 este:

Grupa 1A (echipa 1) – CSȘ Unirea Iași, CSU Sibiu, U-BT 2 Cluj-Napoca, LPS CSU Pitești și Phoenix Constanța.

Grupa 7B (echipa 2) – Artesania București, CSȘ Sfântu Gheorghe, Lucky Dragons Tîrgu Mureș, 4Sports București și CSȘ Mediaș.

Notă
Vom reveni cu confirmarea după anunțul oficial al organizatorului – FR Baschet.

Faza de clasificare se desfășoară atât în grupa valorică A, cât și în B sub forma a două turnee, după cum urmează:

Turneul 1 – 19/21 ianuarie 2018
Turneul 2 – 2/4 februarie 2018

Primele trei clasate în fiecare grupă din faza de clasificare A se califică pentru faza semifinală. Locurile 4-5 vor juca în faza de recalificare A, iar ultima clasată în faza de recalificare B.

Prima clasată în fiecare grupă din faza de clasificare B și cel mai bun loc 2 se califică pentru faza de recalificare A (alături de locurile 4-5 din faza de clasificare A). Restul echipelor vor juca în faza de recalificare B (alături de ultima clasată în fiecare grupă din faza de clasificare A.

Vom reveni cu programul jocurilor după stabilirea și anunțarea acestuia, similar locurilor de desfășurare pentru fiecare turneu în parte.

Foto: Roby Boros