Vlad Marinău, component al echipelor U16 și U18 ale LPS Bihorul CSM Oradea, a fost convocat la echipa națională a României, destinată sportivilor născuți în anul 2003. Aceasta va efectua un cantonament, urmat de participarea la un turneu de pregătire internațional în cursul lunii decembrie anul curent.

Reunirea este programată pentru duminică (09.12), la Cluj-Napoca. Lotul va efectua un stagiu de pregătire și verificare până în data de 12 decembrie anul curent. Ulterior, echipa României va lua startul la Balkanic Next Star, un eveniment cu participarea echipelor similare ale Ungriei, Bulgariei și Serbiei. Acțiunea se va încheia pe data de 16 decembrie.

Reamintim că Vlad Marinău este primul jucător din cadrul proiectului dezvoltat de LPS Bihorul și CSM Oradea de formare a tinerilor orădeni în baschet care a participat deja la un Campionat European. Deși născut în anul 2003, Vlad a participat la ediția 2018 a Campionatului European U16 masculin Divizia B.

În altă ordine de idei, Bogdan Creț și Denis Pătcaș au fost convocați la o acțiune de constituire a lotului național pentru generația 2004. Aceasta se va desfășura tot în luna decembrie, la Târgu Jiu.

Foto: Roby Boros