LPS CSM Oradea a câștigat meciul de deschidere al turneului final CN U14 masculin – ediția 2017/18. Formația antrenată de Zoran Vranes și Alin Cureș, condusă la evenimentul aflat în desfășurare la Otopeni de cel din urmă, a reușit o repriză secundă foarte bună și a depășit Tonika Pucioasa cu scorul de 76-59.

Partida a demarat modest pentru formația orădeană. Bogdan Creț a comis trei greșeli personale în primele cinci minut ale întâlnirii. În aceste condiții orădenii s-au văzut conduși cu 23-17 la prima pauză. Deficitul a trecut de zece lungimi spre jumătatea secvenței secunde, scorul la capătul celui de-al 2-lea sfert fiind de 38-29 în favoarea celor din Pucioasa.

Repriza secundă a demarat excelent pentru formația bihoreană. Aceasta a realizat un parțial de 25-4 cu care a anulat deficitul, a preluat inițiativa și s-a desprins decisiv în primele șase minute ale reprizei a 2-a. Scorul la ultima pauză a fost de 60-46. Diferența a trecut de 20 puncte în sfertul al 4-lea, scor 76-53, înainte ca adversarul să marcheze ultimele șase puncte ale meciului.

Andrei Popescu a reușit 15 puncte, 18 recuperări (6 ofensive), 5 pase decisive pentru 30 la eficiență. Denis Pătcaș a adăugat 15 puncte, Bogdan Creț a totalizat 14 puncte, 10 recuperări, iar Rareș Teodorof a izbutit 11 puncte, 4 recuperări pentru formația orădeanî. Raul Igna a contribuit cu 9 puncte, Rareș Bozga a terminat cu 3 puncte, Andrei Caba, Dragoș Tomoiagă, Alexandru Novac Iuhas și Mihai Galchiș au avut câte 2 puncte fiecare, iar George Pilca a izbutit un punct. A mai jucat Geoge Ion.

Radu Dumitru a replicat cu 17 puncte, 10 recuperări, iar David Pătru a încheiat cu 16 puncte pentru Tonika Pucioasa.

Programul LPS CSM Oradea în următoarele zile

– 31 mai, vs U-BT Cluj-Napoca
– 1 iunie, vs Dinamo CSȘ Nr. 6 București
– 2 iunie, vs CS Otopeni
– 3 iunie, vs Laguna București