Vlad Marinău (nr.16) și George Usca (nr. 22) au participat la turneul internațional de la Kolindros, destinat echipelor naționale. În cadrul acestui eveniment, România a disputat cinci partide extrem de utile din punct de vedere al acumulării experienței.

Cei doi jucători de la Academia CSM Oradea au contribuit la cele două victorii repurtate. Iată rezultatele înregistrate la turneul desfășurat în Grecia:

Bulgaria vs România, scor 44-77
Spania vs România, scor 111-37
România vs Cipru, scor 63-58
Grecia vs România, scor 100-66
Palestina vs România, scor 85-76

Trebuie notat că Palestina a evoluat cu o formație din care au făcut parte jucători reprezentând categorii de vârstă superioare celorlalte formații participante.

România a avut un bilanț general de 2-3, identic cu al Palestinei, însă prin prisma eșecului suferit în confruntarea directă, tricolorii s-au clasat pe locul al 4-lea din totalul de șase participante.

În perioada 28 august – 2 septembrie, Vlad Marinău, Paul Huciu și Enzo Vescan participă la un eveniment similar destinat echipelor naționale alcătuite din sportivi născuți după 1 ianuarie 2002, la Botevgrad, Bulgaria. În cadrul acestui eveniment România se va duela cu Macedonia, Kosovo și Bulgaria.