LPS Bihorul CSM Oradea va disputa finala Campionatului Național U18 masculin – ediția 2018/19 în cursul zilei de duminică (05.05). Formația antrenată de Zoran Vranes și Valeria Scheiner se va confrunta cu U-BT Cluj-Napoca, la Arena Antonio Alexe din Oradea, cu începere de la ora 14:30.

Component de bază al echipei, Luca Năstruț a suferit o accidentare serioasă în timpul semifinalei pe care bihorenii au câștigat-o în fața Agronomiei București, scor 62-60. El a încasat o lovitură în plină figură și apoi a căzut pe spate, lovindu-se cu capul de podea.

Luca a necesitat ajutor medical pe parchet. El a fost îngrijit la fața locului, având nevoie de mai multe minute pentru a se ridica, după care a fost transportat la spital pentru a fi îngrijit corespunzător.

Vestea bună este că Luca se simte bine, problemele sale medicale fiind îngrijite. Actualmente se odihnește și este sub supravegherea celor apropiați. El și-a manifestat dorința de a juca în finala de duminică, dar va fi monitorizat în continuare pentru a preveni eventuale noi probleme după ce s-a lovit în zona capului de două ori.

Dacă se va simți bine în dimineața finalei, Luca Năstruț se va echipa de joc și este posibil să joace. Indiferent dacă o va face sau nu, numărul 13 de la LPS Bihorul CSM Oradea oferă o mostră de curaj și dorință ce ar putea servi drept exemplu pentru orice sportiv. El este deja un campion.

Intrarea la finală este liberă, toți iubitorii baschetului orădean fiind așteptați cu drag la meciul a cărui miză este titlul național.