Echipa U13 masculin a LPS Bihorul Oradea a participat la Tîrgu Mureș în cadrul primului turneu din faza semifinală a Campionatului Național al României – ediția 2016/17. Elevii Anamariei Mesaros și Alin Cureș au repurtat victorii pe linie, la diferențe concludente, în cadrul evenimentului desfășurat pe 4 și 5 februarie anul curent.

Iată rezultatele obținute de sportivii orădeni din generația 2004:

Sâmbătă, 4 februarie 2017
ACS Baller Otopeni vs LPS Bihorul Oradea, scor 55-69
LPS Bihorul Oradea vs CSȘ Târgu Jiu, scor 72-20

Duminică, 5 februarie 2017
CSM Râmnicu Sărat vs LPS Bihorul Oradea, scor 34-68

Așadar, LPS Bihorul Oradea se situează pe primul loc în Grupa A din faza semifinală la U13 masculin după primul turneu. Bihorenii împart această poziție cu CSU Ploiești și CSȘ Nr. 4 București. Toate cele trei au 3-0 la general.

Cel de-al 2-lea turneu din faza semifinală se va desfășura la sfârșitul primei săptămâni din luna martie. Locul de desfășurare al acestui eveniment urmează să fie stabilit.

În faza semifinală participă 16 echipe, repartizate în două grupe. Se joacă în sistemul fiecare cu fiecare, de câte două ori cu fiecare oponent, în cadrul grupei, pe parcursul a ptru turnee. La capătul fazei semifinale se va trage linie, primele trei clasate calificându-se la turneul final. Locul 4 va participa la turneul de baraj.

Echipa U13 este alcătuită din sportivi recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea.