Echipa U13 a CSȘ LPS Bihorul Oradea a participat la sfârșitul săptămânii precedente la ultimul turneu din cadrul fazei semifinale a Campionatului Național la categoria de vârstă amintită. Evenimentul s-a desfășurat la Cluj-Napoca, iar echipa antrenată de către Călin Pop a întâlnit primele două clasate în grupa semifinală.

Având în vedere că aceste jocuri nu aveau cum să modifice poziție în clasament a echipei, s-a decis deplasarea unui lot de jucători în cadrul căruia s-au regăsit cinci sportivi cu un an mai tineri decât limita de vârstă. Scopul acestei decizii este de a pregăti echipa de minibaschet pentru participarea la Campionatul Național de minibaschet, programat a se desfășura la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie anul curent.

În lot deplasat la Cluj s-a regăsit Usca Cristian George, sportiv născut în anul 2003 și care măsoară 1.89 metri. Acesta a fost primul turneu oficial pentru tânărul baschetbalist orădean.

Rezultatele obținute:

LPS Bihorul Oradea vs ACS Dan Dacian, scor 48-93
LPS Bihorul Oradea vs CSȘ Sighetul Marmației, scor 46-86
LPS Bihorul Oradea vs LPS CSU 1 Pitești, scor 64-33

Așadar, o victorie și două înfrângeri la ultima prezență în cadrul fazei semifinale a Campionatului Național U13. Bilanțul general al echipei orădene în faza semifinală a cuprins 8 victorii și 6 înfrângeri. CSȘ LPS Bihorul Oradea s-a clasat pe locul al 4-leaîn Grupa II a fazei semifinale.

În urma acestei clasări, LPS Bihorul Oradea se califică pentru turneul de baraj, în urma căruia se va stabili dacă echipa bihoreană se va califica la turneul final.

De notat că echipa U13 a disputat, tot la Cluj, un meci amical în compania echipei U Mobitelco 2 din localitate. Rezultatul final a fost de 46-40 în favoarea echipei antrenate de către Călin Pop.

Meciurile echipei U13 s-au desfășurat în noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca.

Notă
Echipa U13 este alcătuită din sportivi selectați în cadrul academiei de baschet CSM Oradea.

Foto: u-mobitelco.ro