Echipa U13 a LPS Bihorul Oradea, alcătuită din sportivi recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea, a participat la primul turneu din faza semifinală a Campionatului Național al României – ediția 2015/16. Evenimentul s-a desfășurat la Otopeni, între 22 și 24 ianuarie anul curent.

Formația pregătită de Anamaria Mesaros a avut parte de o experiență deloc plăcută, mai mulți jucători ai echipei orădene fiind diagnosticați cu entericolită virală. Din acest motiv ultimul meci programat la acest turneu a fost amânat. Astfel, confruntarea cu U Mobitelco Cluj-Napoca se va disputa cel mai probabil la turneul numărul 2 al fazei semifinale.

Meciul al 4-lea nu a mai avut loc întrucât exista riscul ca după efort, cu organismul slăbit și deshidratat, să se declanșeze boala la mai mulți sportivi.

Iată rezultatele obținute de formația orădeană în cadrul turneului de la Otopeni:

Oradea vs Baller București, scor 85-92
Oradea vs CS Otopeni, scor 66-49
Oradea vs Phoenix Constanța, scor 40-59

Faza semifinală continuă la categoria 2003 după cum urmează:

Turneul 2 – 19/21 februarie 2016
Turneul 3 – 18/20 martie 2016
Turneul 4 – 15/17 aprilie 2016

La încheierea ultimului turneu se va trage linie. primele trei clasate în cele două grupe se califică pentru turneul final.

Locurile 4, alături de câștigătoarele turneelor de recalificare vor participa la turneul de baraj ce va determina numele ultimelor două echipe calificate pentru faza finală.

Foto: Roby Boros