Echipa U13 masculin LPS Bihorul Oradea participă la turneul final al Campionatului Național al României – ediția 2016/17. Generația 2004, antrenată de Anamaria Mesaros și Alin Cureș, va evolua, în perioada 31 mai – 4 iunie, pe teren propriu, alături de alte șapte formații de club.

Gruparea orădeană s-a calificat la turneul final de pe locul al 2-lea în faza semifinală. Aici, LPS Bihorul a contabilizat 12 victorii din 14 partide disputate. Formația orădeană a avut un bilanț de 8-0 în faza de calificare. Așadar, bihorenii au bifat 20 victorii din totalul de 22 partide disputate până la această oră în actuala ediție de campionat.

Programul orădenilor în faza grupelor la turneul final:

Miercuri (31.05), ora 16.00, LPS Bihorul Oradea vs U-BT 1 Cluj-Napoca
Joi (01.06), ora 18.00, LPS Bihorul Oradea vs CSȘ Nr. 4 București
Vineri (02.05), ora 18.00, LPS Bihorul Oradea vs Laguna București

Primele două clasate în grupă se califică pentru semifinalele Campionatului Național.

De notat că la turneul final de la Oradea participă șase echipe din zona capitalei (cinci din București, una din Ilfov), respectiv două din Ardeal (Cluj și Oradea). De altfel, la turneul de baraj a mai participat o echipă din capitală, astfel încât, între primele zece echipe ale României se numără șapte formații din zona Bucureștiului la această categorice de vârstă.

Prin urmare, LPS Bihorul se numără între cele mai bune proiecte din România la ora actuală în cadrul generației 2004. Acest lucru este remarcabil cu atât mai mult cu câte vorbim despre o generație care vine imediat după echipa care a obținut deja două medalii în cadrul Campionatului Național. Așadar, o confirmare a muncii pe care colectivul tehnic din cadrul acestui proiect o desfășoară la Oradea.

Notă
Generația 2004 este alcătuită din sportivi recrutați în cadrul Acadamiei CSM Oradea.