LPS Bihorul Oradea a pierdut cel de-al 3-lea meci susținut în playoff-ul European Youth Basktball League – Zona Europa Centrală de la Debrecen. Formația U14 antrenată de Zoran Vranes și Paula Nica a fost depășită de Mladost Zemun, din Serbia, scor 75-86.

Partida a demarat favorabil ex-iugoslavilor. Aceștia s-au desprins pe parcursul primei jumătăți la 26 puncte pe tabela de marcaj. Scorul la pauză era de 50-24. Lucrurile s-au schimbat în repriza secundă, atunci când Oradea a înscris 51 puncte, incluzând 33 în secvența decisivă. Astfel, ecartul a coborât la 11 lungimi până la finalul confruntării.

George Vicaș (foto) a totalizat 24 puncte, 11 intercepții și 9 recuperări pentru un indice de 26 la eficiență. El a fost la o singură recuperare de un triple-double în această partidă. Vlad Marinău a adăugat 16 puncte, 5 recuperări și 3 intercepții, iar Alex Vancea a terminat cu 14 puncte pentru LPS Bihorul. Alți cinci jucători au punctat pentru formație orădeană în această confruntare.

Srdjan Popovic a replicat cu 25 puncte, 8 pase decisive, 6 recuperări, iar Mihailo Borisavljevic a totalizat 24 puncte, 19 recuperări, 3 capace și 2 intercepții pentru un coeficient de 41 la eficiență.

LPS Bihorul Oradea are 0-3 la general după acest meci. Ultima partidă a generației 2003 la evenimentul de la Debrecen este în compania formației gazdă. Aceasta se dispută luni (03.04), ora 14:00.

Mladost Zemun – una dintre principalele școli de baschet din Belgrad, un loc în care a fi cel mai bun în oraș înseamnă foarte mult, a încheiat turneul cu acest meci. Sârbii au avut 4-0 la general și au câștigat playoff-ul Zonei Europa Centrală.

Foto: Roby Boros