Echipa U14 a LPS Bihorul Oradea a susținut primul meci din cadrul playoff-ului EYBL – Europa Centrală, de la Debrecen. Formația antrenată de Zoran Vranes, Anamaria Mesaros și Paula Nica a cedat în duelul cu KK Feniks 2010 din Macedonia. Rezultatul final a fost de 61-80.

Orădenii au ținut aproape de adversar pe parcursul primelor zece minute de joc, încheiate cu scorul de 19-23. Lucurile s-au complicat în secvența a 2-a, când LPS Bihorul a avut probleme în faza ofensivă. Astfel, la jumătatea partidei scorul era de 26-38.

Repriza a 2-a a fost controlată de ex-iugoslavi, cu precizarea că bihorenii au prestat mai bine pe faza ofensivă. LPS Bihorul a cedat sferturile 3 și 4 cu 15-18 și 20-24, dar a reușit să ofere o bună replică echipei care și-a câștigat toate meciurile în actuala ediție EYBL.

George Vicaș a totalizat 23 puncte, 8 recuperări, Paul Bembea a adăugat 12 puncte, 5 recuperări, Alex Vancea a încheiat cu 9 puncte, 11 recuperări, iar Vlad Marinău a bifat 8 puncte, 4 pase decisive. Alți patru jucători au punctat pentru formația orădeană.

De notat că LPS Bihorul a suferit singura înfrângere prealabil acesteia în luna august, la primul turneu din faza preliminară a competiției. Acel eșec a fost suferit în compania aceluiași oponent.

Următorul meci al echipei antrenate de Zoran Vranes, Anamaria Mesaros și Paula Nica este programat pentru duminică (02.04), ora 10:00, în compania lui Bayern Munchen.

Reamintim că echipa LPS Bihorul Oradea este alcătuită din sportivi născuți după 1 ianuarie 2003, recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea.