LPS CSM Oradea va participa, în perioada 16-18 martie anul curent, la playoff-ul European Youth Basketball League, Europa Centrală, la categoria U14 (generația 2004). Evenimentul se va desfășura la Belgrad, capitala Serbiei.

Formația antrenată de către Zoran Vranes și Alin Cureș tocmai și-a asigurat calificarea în faza semifinală a Campionatului Național al României, unde a avut un bilanț general de 14 victorii și o înfrângere, clasându-se pe prima poziție în grupa din care a făcut parte în faza de clasificare. Reamintim faptul că echipe U14 a avut un bilanț general de 6-2 în urma celor două turnee din EYBL și s-a clasat pe locul al 2-lea, calificându-se astfel pentru turneul playoff.

Evenimentul de la Belgrad cuprinde opt echipe. Alături de LPS CSM Oradea s-au calificat Bayern Munchen (Germania), Inter Bratislava (Slovacia), Zsiros Akademia (Ungaria), respectiv KK Flash, BC Beko, KK DIV Basket și KK Mladost Zemun (toate din Serbia).

Sistemul adoptat este direct eliminatoriu. Se va juca în forma: sferturi de finală (vineri, 16.03), semifinale și locurile 5-8 (sâmbătă, 17.03), respectiv finala și jocurile de clasament (duminică, 18.03).

LPS CSM Oradea se duelează cu KK Mladost Zemun în sferturile de finală ale competiției. Meciul se va disputa vineri (16.03), cu începere de la ora 20:00.

Superfinala sezonului 2017/18 la U14 masculin în European Youth Basketball League se va desfășura la Czluchow, Polonia, în perioada 30 aprilie – 3 mai anul curent. Acest eveniment va reuni cele mai bune echipe din toate regiunile.