LPS Bihorul CSM Oradea a învins Slam București, scor 62-47, în ziua a 2-a la turneul final al Campionatului Național U15 masculin – ediția 2018/19. Evenimentul se desfășoară la Sala Regimentului de Gardă Mihai Viteazu din capitală. Echipa orădeană este antrenată de Zoran Vranes și Alin Cureș, cel din urmă conducând-o la acest turneu.
.
Partida a demarat favorabil formației orădene, după ce bucureștenii au marcat primele puncte. Scorul la capătul secvenței inaugural a fost de 16-11. Avantajul bihorenilor s-a dublat până la jumătatea partidei, scor 29-19, după ce s-a consemnat și un ecart de 12 puncte.
.
Repriza secundă a demarat cu un parțial de 7-2 în favoarea lui Slam, însă LPS Bihorul CSM a răspuns cu nouă puncte consecutive și s-a desprins la 14 lungimi în minutul 25 al partidei. Pe finalul celei de-a 3-a secvențe orădenii au marcat de două ori din spatele semicercului și conduceau cu 48-31 la intrarea în ultimul act.
.
Secvența decisivă a aparținut lui Slam, formație ce a reușit să se apropie pe tabela de marcaj, după ce primele trei secvențe au aparținut învingătorilor. Bihorenii au controlat situația pe tabela de marca și au repurtat cel de-al 2-lea succes la acest turneu.
.
Antrenorul Cureș a rotit 11 jucători, opt dintre ei bifând între 12 și 36 minute de joc. Patru jucători au atins sau depășit borna zece la puncte marcate, alți patru jucători contribuind pe tabela de marcaj.
.
În ziua de deschidere, LPS Bihorul CSM Oradea a învins Leii București. Astfel, bilanțul general al echipei este de 2-0.
.
Vineri (03.05), tot de la ora 11:00, LPS Bihorul CSM Oradea se duelează cu CSM București în ultimul joc din faza grupelor.