Echipa U15 a LPS Bihorul CSM Oradea se deplasează la Istanbul, Turcia, pentru cel de-al 2-lea turneu din sezonul regulat al European Youth Basketball League, Zona Europa Centrală – ediția 2018/19. Formația antrenată de Zoran Vranes și Alin Cureș va disputa patru meciuri în perioada 19-22 ianuarie 2019 la evenimentul amintit.
.
În urma primului turneu, desfășurat la începutul lunii decembrie, la Oradea, LPS Bihorul CSM se situează pe primul loc al clasamentului în Grupa C, cu un bilanț impecabil, de patru victorii și nicio înfrângere. Orădenii au un coșaveraj de +85, adică au învins, în medie, la diferență de peste 21 puncte pe partidă.
.
Programul generației 2004 din baschetul juvenil orădean la Istanbul este următorul:
.
Sâmbătă (19.01), vs EGE Asist (Turcia)
Duminică (20.01), vs TKM Wlocklawek (Polonia)
Luni (21.01), vs Nuova Matteoti Corato (Italia)
Marți (22.01), vs BK Pardubice (Cehia)
.
Acestea vor fi primele meciuri oficiale pentru echipa U15 a LPS Bihorul CSM Oradea în noul an calendaristic.
.
Formația turcă înlocuiește la acest eveniment pe KK Beovuk din Serbia, echipa orădeană neavând informații despre nivelul lui EGE Asist. În schimb, echipele din Polonia și Cehia au demonstrat un nivel calitativ ridicat în cadrul turneului de la Oradea. Formația italiană a pierdut toate meciurile în decembrie, însă este posibil ca aceasta să se prezinte cu întăriri la evenimentul de la Istanbul.
.
Ulterior, mai exact la finele săptămânii următoare, în perioada 26-27 ianuarie, echipa generației 2004 va participa la primul turneu din faza semifinală a Campionatului Național U15 masculin – ediția 2018/19. LPS Bihorul CSM Oradea se va duela cu SG MV-Tonika Pucioasa, U-BT Cluj-napoca și BC Slam București. Vom reveni cu programul jocurilor.
.
Așadar, se anunță o perioadă foarte aglomerată și solicitantă în cea de-a 2-a jumătate a lunii ianuarie 2019 pentru echipa U15.