Echipa U16 a LPS Bihorul Oradea, alcătuită în principal din sportivi născuți în anul 2002, a obținut un succes categoric la ultima prezență pe teren propriu în faza semifinală a Campionatului Național al României – ediția 2016/17. Condusă de pe bancă de Călin Pop, coordonatorul tuturor echipelor din cadrul Academiei CSM Oradea, formația amintită a depășit pe CSȘ Mediaș cu scorul de 84-50.

Meciul s-a desfășurat în cursul zilei de duminică (02.04), la Sala Partenie Cosma din Oradea. În tur, la Mediaș, LPS Bihorul a pierdut cu 70-51. Astfel, în situația unei egalități între două echipe, Oradea va avea avantaj în fața Mediașului, datorită victoriei mai consistente.

Prin prisma acestui succes, echipa U16 ajunge la un bilanț general de patru victorii și cinci înfrângeri în faza semifinală a Campionatului Național. Cu cinci etape rămase de disputat, formația orădeană se situează pe locul 6.

În perioada 7-9 aprilie, echipa U16 va susține trei meciuri. Este vorba despre o deplasare ce cuprinde jocuri la Ploiești, Brăila și Mangalia. Formația aminită va fi ghidată de către Zoran Vranes, antrenor care în această săptămână a condus echipa U14, angrenată în playoff-ului European Youth Basketball League, de la Debrecen, Ungaria.