Echipa U16 masculin a LPS Bihorul Oradea s-a calificat la turneul de baraj al Campionatului Național de baschet masculin – ediția 2016/17. Această performanță a fost posibilă datorită victoriei reputate de către elevii lui Zoran Vranes și Zoltan Hidi, coordonator Călin Pop, în cursul zilei de sâmbătă (29.04), la București.

Generația 2001/02 s-a impus în fieful lui ABC Laguna București cu scorul de 86-84. Astfel, rezultatul ultimului joc, susținut duminică (30.04), tot la București, în compania lui BC Slam din localitate, nu a mai contat. Orădenii au cedat acest meci cu scorul de 44-67.

Formația bihoreană a încheiat faza semifinală cu un bilanț general de 6-8, la egalitate cu CSȘ Mediaș și ABC Laguna București, pe locurile 4-6 în Grupa II din faza semifinală. LPS Bihorul a repurtat două victorii în compania Lagunei, iar în clasamentul alcătuit în trei a avut cel mai bun bilanț, fiind poziționară pe locul al 4-lea în clasamentul general al fazei semifinale.

Prin urmare, LPS Bihorul va participa la turneul de baraj al categoriei U16 masculin. Evenimentul se va desfășura la Pitești, în perioada 5-7 mai anul curent.

Echipa U16 este alcătuită din sportivi recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea.