LPS Bihorul CSM Oradea a pierdut meciul disputat în compania echipei CSȘ Târgoviște în ziua a 3-a a turneului final 1A al Campionatului Național U18 masculin – ediția 2018/19. Rezultatul final a fost de 69-70.
.
Cele două echipe s-au succedat de mai multe ori la conducere de-a lungul confruntării. Târgoviște a avut mai mult inițiativa în prima jumătate, dar LPS Bihorul CSM Oradea a încheiat atât sfertul 1, cât și sfertul 2 la conducere, scor 16-15, respectiv 35-34.
.
Bihorenii s-au desprins la un maxim de opt puncte în debutul reprizei a 2-a, însă dâmbovițenii au reacționat și au trecut la conducere pe finalul celui de-al 3-lea sfert. La intrarea în ultimul act tabela de marcaj indica scorul de 58-55 în favoarea echipei din Târgoviște.
.
Pe parcursul secvenței decisive s-a păstrat echilibrul, însă târgoviștenii s-au menținut în avantaj pe tabela de marcaj. Oradea a restabilit egalitatea de trei ori, la 62-64-68. Dâmbovițenii au marcat o aruncare liberă în ultimul minut de joc, însă LPS Bihorul CSM a avut șansa victoriei, dar au comis o abatere de 14 secunde. Formația din Târgoviște a înscris o aruncare liberă și s-a desprins al două puncte cu cinci secunde înainse de final, orădenii având o ultimă șansă beneficiind de două aruncări libere, însă au marcat doar una.
.
În urma acestui rezultat, LPS Bihorul CSM Oradea are o victorie și două înfrângeri. Programul LPS Bihorul CSM Oradea în zilele următoare:
.
Sâmbătă (13.04), ora 13:00, vs U-BT Cluj-Napoca
Duminică (14.04), ora 13:30, vs CSM București
.
Primele patru clasate se califică la turneul final 2A, programat a se desfășura în cursul lunii mai, sub formă de Final Four (semifinale și finală).