LPS Bihorul CSM Oradea are două echipe calificate la turneele finale ale Campionatelor Naționale de juniori ale României – ediția 2019/20. Joi (21.05), la distanță de două zile după decizia Consiliului Director al Federației Române de Baschet, s-au dat publicității clasamentele de la locul 9 în jos ale tuturor competițiilor juvenile organizate sub egida forului de specialitate.

Echipele U18 și U16 masculin ale LPS Bihorul CSM Oradea sunt calificate la turneul final al Campionatului Național. Formația U18, antrenată de Zoran Vranes și Valeria Scheiner, se situa pe locul al 2-lea în Grupa 2A în faza semifinală, cu un bilanț de 5-1. Această formație avea un bilanț general pe sezonul 2019/20 de 15-3. În schimb, echipa U16, antrenată de Alin Cureș, se situa pe locul al 2-lea în Grupa 1A din faza semifinală, cu un bilanț de 3-2. Amintita formație avea 14-3 în sezonul 2019/20 la momentul suspendării sale.

Vom reveni cu informații referitor la turneele finale ale acestor competiții. Potrivit deciziei Consiliului Director, acestea se vor desfășura în luna august. Urmează să fie definitivată perioadă, dar și locul de desfășurare al acestor turnee.

În schimb, echipa U15 s-a clasat pe locul al 10-lea în ierarhia finală a acestei competiții. Formația antrenată de Alin Roșu ar putea să participe la turneul final dacă două echipe din primele opt se află în imposibilitate de participare.