Enzo Vescan a fost nominalizat în lotul de 12 cu care echipa națională U18 masculin a României va lua startul la Campionatul European U18 masculin Divizia B – ediția 2019, de la Oradea. Sportivul amintit este legitimat la LPS Bihorul CSM Oradea.

Vescan s-a făcut remarcat de-a lungul sezonului competițional 2018/19, având un aport important la calificarea lui LPS Bihorul CSM Oradea pentru turneul final, Final Four și calificarea în marea finală a Campionatului Național U18 masculin – ediția 2019/20. De altfel, Enzo a impresionat în semifinala de campionat câștigată în compania Agronomiei București. Formația orădeană a rămas fără trei piese de bază în acea confruntare, Vescan reușind o repriză secundă de excepție, purtându-și echipa spre victorie. El a marcat chiar și coșul victoriei în acel meci.

Coincidența face ca Enzo să joace pe data de 26 iulie, în Arena Antonio Alexe din Oradea, pentru echipa națională U18 masculin a României în compania Estoniei. El va împlini 17 ani chiar în ziua de deschidere a Campionatului European U18 Divizia B – ediția 2019. Așadar, Vescan este cu un an mai tânăr decât limita de vârstă pentru această întrecere.

Vescan va juca la amintita competiție sub comanda lui Hristu Șapera, antrenor cu o experiență de șase sezoane în Liga Națională a României, tehnician aflat la cea de-a 4-a competiție europeană din carieră după două prezențe la Campionatele Europene U20 și una la U18.

În lotul lărgit al echipei naționale U18 masculin a României, în această vară, au fost alți doi jucători de la LPS Bihorul CSM Oradea. Este vorba despre David Randiș și Raul Mureșan.

Tudor Fometescu și Edi Petrescu au jucat la Campionatul European U20 masculin Divizia B – ediția 2019, de la Matosinhos, Portugalia. Ei sunt leigitmați la CSM CSU Oradea.

În plus, Vlad Marinău și Luca Năstruț fac parte din lotul lărgit al echipei naționale U16 masculin al României – ediția 2019. Ambii sunt legitimați la LPS Bihorul CSM Oradea și se află în lotul național, condus de Branko Cuic.