În cursul acestei săptămâni, CSȘ LPS Bihorul Oradea a organizat o ceremonie în cadrul căreia a premiat cei mai buni sportivi pe anul calendaristic 2019. Ierarhia a fost dominată de reprezentanții disciplinei judo, însă jocul de baschet a fost reprezentat de trei sportivi.

Enzo Vescan s-a clasat pe locul al 8-lea în această ierarhie. Născut în anul 2002, Enzo a participat la Campionatul European U18 masculin Divizia B – ediția 2019, de la Oradea. El a debutat în FIBA Europe Cup alături de CSM CSU Oradea.

Vlad Marinău și Luca Năstruț au împărțit locul 9. Ambii sunt născuți în anul 2003 și au luat parte la Campionatul European U16 masculin Divizia B – ediția 2019. Marinău a debutat la rândul său în FIBA Europe Cup, în uniforma echipei CSM CSU Oradea.

Vescan, Marinău și Năstruț au fost vicecampioni naționali alături de LPS Bihorul CSM Oradea la categoria U18 masculin – ediția 2018/19. Ei fac parte din aceeași echipă și în sezonul 2019/20, aceasta reușind să se califice în faza semifinală a Campionatului Național (ce urmează să demareze în cursul lunii ianuarie 2020).

Antrenorii celor trei sportivi sunt Zoran Vranes și Valeria Scheiner.