Miercuri (18.12), Școala Gimnazială Dacia a fost locul în care familia CSM Oradea s-a reunit pentru serbarea de Crăciun. Ajunsă la cea de-a doua ediție, întâlnirea apropiaților echipei de baschet a clubului roș-albastru a cuprins o serie de momente menite să ne amintească de spiritul sărbătorilor de iarnă.

Evenimentul a demarat cu un moment de colinzi interpretate de către corul Liceului Ortodox Diacon Nicolae Firu din Oradea. Aceștia au interpretat vocal câteva dintre bine cunoscutele colinzi de Crăciun, copiii de la academia de baschet CSM Oradea luând loc pe podea pentru a asculta colinzile.

A urmat un moment baschetbalistic între grupele reprezentative ale școlii de baschet CSM Oradea. Copiii au jucat sub privirile actualilor baschetbaliști de la echipa de seniori, precum și sub cele ale antrenorului Cristian Achim. Micuții jucători au purtat echipamente de joc similare celor folosite de seniori în sezoanele precedente.

Fiecare jucător al echipei de seniori și antrenorul au luat cuvântul, răspunzând la câte o întrebare în legătură cu ce anume își dorește fiecare de la Moș Crăciun. De asemenea, lui Vujadin Subotic i s-a cântat tradiționalul La Mulți Ani, atât în limba română cât și în engleză, muntenegreanul aniversând 32 ani de la naștere. Remarcabil a fost gestul unuia dintre copiii de la Academia CSM Oradea, care a ținut să-i ofere lui Vuja cadoul primit. Pe de altă parte, celebrul bschetbalist muntenegrean a precizat că își dorește o chitară, dar a admis că nu știe să cânte la acest instrument muzical. Admirația și emoția cu care tinerii au urmărit fiecare gest al idolilor acestora au fost cu adevărat vizibile și impresionante.

Toți copiii de la academia de baschet a CSM-ului au primit cadouri din mâinile jucătorilor echipei de seniori, incluzând câte o sacoșă în culorile și cu însemnele CSM Oradea.Fiecare elev al școlii de baschet și-a auzit numele pronunțat la microfon de către Yvette Sala-Mirza și Victor Mihalcea. Bradul de Crăciun nu a lipsit, printre protagoniști aflându-se și Leone, mascota CSM Oradea.

Alături de copii și părinții acestora, echipa de seniori, management și conducerea clubului orădean, la eveniment au participat membri au galeriei Leii Roșii, reprezentanți ai mass-media locale și apropiați ai echipei respectiv ai fenomenului baschetbalistic din oraș.

A fost o seară în cadrul căreia baschetul ne-a arătat tuturor că putem fi mai buni și mai apropiați. Sportul cu mingea la coș ne leagă, bucuria de pe chipurile copiilor fiind cel mai important aspect al serii.

Galeria foto a evenimentului poate fi accesată AICI.