Final Four-ul Campionatului Național U18 masculin – ediția 2018/19 cuprinde participarea următoarelor echipe: U-BT Cluj-Napoca, CS Agronomia București, BC Slam București și LPS Bihorul CSM Oradea. Așadar, s-au calificat două echipe din Vest și două echipe din capitala României.
.
U-BT Cluj-Napoca este unul dintre cele mai mari cluburi de baschet din România. Această structură sportivă participă la toate categoriile de vârstă, fiind unul dintre cele mai de seamă entități din sportul cu mingea la coș în țara noastră. Este gruparea care a avut o influență majoră în formarea baschetbalistică a lui Nandor Kuti, unul dintre cei mai importanți tineri din Liga Națională.
.
CS Agronomia București este un club relansat recent în baschetul românesc. El a reapărut pe firmamentul baschetului românesc prin prisma colaborării cu 4Sports București, un club privat din capitală cu o activitate bogată și care i-a, între alții, pe Tudor Fometescu și Edward Petrescu – componenți ai campioanei României la seniori, CSM CSU Oradea.
.
BC Slam București este cel mai vechi club privat din capitala României. Acesta a acumulat deja două decenii de activitate în slujba sportului cu mingea la coș, performând în București, acolo unde există o rivalitate acerbă la nivel juvenil atât în ceea ce privește numărul de practicanți, cât și rezultatele în competițiile municipale și naționale de juniori.
.
U-BT Cluj-Napoca (foto) este principala favorită la câștigarea titlului național. Formația antrenată de Răzvan Cenean și Mihai Racovițan se prezintă la Final Four cu un parcurs impecabil în actuala ediție de campionat. Echipa de pe Someș a câștigat toate meciurile disputate, 27 la număr. Este vorba despre 12-0 în faza inaugurală, 10-0 în faza semifinală și 5-0 la turneul final 1A. Așadar, Clujul a performat în aceiași parametri în fiecare moment al sezonului și în toate formele posibile – turnee regionale, etape săptămânale și turneul final. Ultima provocare este Final Four-ul.
.
CS Agronomia București este principala contracandidată a clujenilor la supremație. Formația din capitală a oferit o replică solidă în confruntarea directă cu U-BT de la turneul final 1A, meci încheiat cu scorul de 79-76 în favoarea ardelenilor. A fost cea de-a 2-a înfrângere din totalul de 27 partide disputate de către echipa pregătită de Milan Sokic. Aceasta a avut 11-1 la general în faza de calificare, 10-0 în faza semifinală, respectiv 4-1 la turneul final 1A.
.
BC Slam București s-a calificat, similar lui LPS Bihorul CSM Oradea, la Final Four în urma victoriei repurtate în ultima zi a turneului final 1A, de la București. Slam a depășit CSȘ Târgoviște într-o confruntare directă de calificare. Rezultatul final al acelui meci a fost de 59-44. Formația antrenată de către Nikola Pavlovic a repurtat zece victorii din tot atâtea partide disputate în faza inaugurală a campionatului, după care a terminat faza semifinală cu 7-3. În cele din urmă, la turneul final 1A, BC Slam București a avut 2-3 la general.
.
Prezentarea echipei LPS Bihorul CSM Oradea U18 masculin – click AICI.
.
La turneul final 1A, ordinea în clasament a determinat programul jocurilor din semifinalele turneului final 2A. Astfel, U-BT Cluj-Napoca, locul 1, se va confrunta cu BC Slam București, locul 4, iar CS Agronomia București, locul 2, întâlnește pe LPS Bihorul CSM Oradea, locul 3. Penultimul act se dispută sâmbătă (04.05), cu începere de la ora 12:00.
.
Învingătoarele se vor confrunta în finala competiției, iar în deschiderea acesteia se va disputa meciul pe locul medaliile de bronz. Jocurile finale se dispută duminică (05.05), tot de la ora 12:00. Întregul eveniment se va desfășura la Arena Antonio Alexe din Oradea.
.
Sursă foto: Raxsport (Facebook)