Echipa U14 masculin a LPS Bihorul Oradea a încheiat faza de calificare a Campionatului Național al României cu o victorie convingătoare. Elevii lui Zoran Vranes și ai Paulei Nica, coordonator Călin Pop, au depășit pe CS SCM Timișoara, scor 87-54, în etapa a 10-a din Grupa 2 din faza inaugurală a competiției.

Sportivii generației 2003, care sunt angrenați și în European Youth Basketball League, fiind prima generație angrenată într-o competiție continentală din cadrul proiectului actual derulat în colaborare de LPS Bihorul Oradea și Academia CSM Oradea, au obținut șase victorii din totalul de opt partide disputate în întrecerea internă până la această oră.

Gruparea U14 s-a clasat pe locul al 2-lea în Grupa 2, fiind depășită în două rânduri de campioana în exercițiu a României la această generație, U-BT Cluj-Napoca. Echipa orădeană s-a calificat pentru faza semifinală.

În cadrul fazei semifinale vor exista două grupe de câte opt echipe fiecare. Aici, LPS Bihorul va disputa 14 partide, câte două în compania fiecărui adversar. Primele trei clasate avansează la turneul final, iar locul 4 va disputa turneul de baraj.

Vom reveni cu componența grupei din care face parte formația orădeană.