LPS CSM Oradea a fost învinsă de către Zsiros Akademia, scor 54-65, în ziua a 2-a a playoff-ului European Youth Basketball League, Europa Centrală, la categoria U14 masculin. Evenimentul se desfășoară la Belgrad, Serbia.

Formația maghiară a început mai bine și a izbutit să se desprindă la nouă puncte în primele minute de joc. LPS CSM a replicat și s-a apropiat la 16-12, scor înregistrat la prima pauză. Orădenii au reușit să treacă în avantaj pe la jumătatea celei de-a 2-a secvențe, dar Zsiros Akademia a terminat repriza mai bine și a revenit la conducere, desprinzându-se la 38-31.

Ecartul a crescut la peste 15 puncte în favoarea maghiarilor în debutul celei de-a 2-a jumătăți. Scorul cu zece minute înainte de final era de 54-42. Oradea a câștigat ultimul act, însă nu a reușit să-și găsească ritmul pe faza de atac și meciul s-a încheiat cu scorul de 65-54.

Bogdan Creț a reușit 18 puncte, 11 recuperări, Denis Pătcaș a totalizat 18 puncte, 4 recuperări, 4 intercepții, Rareș Bozga a adăugat 7 puncte, iar Rareș Teodorof a bifat 6 puncte, 5 recuperări pentru formația orădeană. Antrenorii Zoran Vranes și Alin Cureș a rotit toți 12 jucători înscriși pe doaia de arbitraj.

În replică, Peter Hajdu a reușit 19 puncte, 5 pase decisive, 5 recuperări, iar David Gyorik a adăugat 14 puncte, 13 recuperări, 5 pase decisive și 4 intercepții pentru Zsiros Akademia.

În urma acestui rezultat, LPS CSM Oradea ajunge la 0-2 în cadrul playoff-ului de la Belgrad. Competiția se joacă pe sistem eliminatoriu, astfel încât în ultima zi formația bihoreană va juca pentru locurile 7-8. Dincolo de rezultat, acest eveniment este unul extrem de util pentru tinerii baschetbaliști orădeni, aceștia având șansa să acumuleze experiență internațională și să-și măsoare potențialul cu tineri de aceeași vârstă din alte țări.