LPS CSM Oradea se duelează cu Laguna București în finala Campionatului Național U14 masculin – ediția 2017/18. Chiar dacă sistemul competițional în sezonul actual s-a modificat, pe baza rezultatelor consemnate în primele patru zile ale turneului final de la Otopeni se ajunge la situația în care confruntarea directă a celor două echipe enumerate va determina numele campioanei și cel al echipei care va cuceri medaliile de argint.

Ambele formații au înregistrat victorii pe linie în primele patru zile ale turneului găzduit la Otopeni. Ele au 4-0 la general, cu cel puțin două victorii mai mult decât oricare echipă calificată la turneul final – grupa valorică A (locurile 1-6). Prin urmare, duelul direct este echivalent cu marea finală a Campionatului Național U14 masculin – ediția 2017/18.

LPS CSM Oradea are un bilanț general de 38 victorii și o înfrângere înaintea ultimului meci din acest sezon competițional. De cealaltă parte, Laguna București are 36 victorii și o înfrângere în același punct al stagiunii.

Reamintim faptul că LPS CSM Oradea a obținut două medalii naționale de argint cu generația 2004. Este vorba despre locul 2 la CN minibaschet (U12) masculin – ediția 2016, respectiv locul 2 la CN U13 masculin – ediția 2016/17. În schimb, Laguna București a fost campioană a României la minibaschet (U12) în urmă cu doi ani și a cucerit medalia de bronz la CN U13 masculin din sezonul 2016/17.

Așadar, va fi a 2-a finală de campionat național între LPS CSM Oradea și Laguna București ce opune generațiile 2004.

Meciul dintre LPS CSM Oradea și Laguna București, cu trofeul pe masă, este programat pentru duminică (03.06), ora 14:30, la Sala Sporturilor Otopeni. Partida va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a Federației Române de Baschet și a clubului organizator (CS Otopeni).

Foto: Roby Boros