Generația 2004 din baschetul juvenil orădean a obținut calificarea în playoff-ul European Youth Basketball League – Zona Europa Centrală, ediția 2017/18. LPS CSM Oradea a repurtat șase victorii din totalul de opt partide disputate în faza grupelor și s-a clasat pe locul al 2-lea în ierarhia Grupei C.

Întrecerea a reunit un număr de 27 echipe participante, acestea fiind repartizate în trei grupe de câte nouă fiecare. Faza grupelor s-a desfășurat sub forma a două turnee în fiecare grupă, toate echipele jucând câte un meci în compania fiecărei echipe din propria grupă. De notat că la încheierea fazei grupelor, după întocmirea clasamentelor, CSM LPS Oradea ocupă locul al 5-lea din totalul de 27 poziții.

Primul turneu s-a desfășurat între 21-24 septembrie 2017, la Radom, Polonia. Cel de-al 2-lea a avut loc între 18 și 21 ianuarie 2018, la Oradea. Formația bihoreană a obținut câte trei victorii și o înfrângere în ambele turnee.

Iată rezultatele complete obținute de LPS CSM Oradea:

Turneul din Polonia
vs Soproni Tigrisek (Ungaria), scor 113-37
vs KK Div Basket (Serbia), scor 77-89
vs MKK Baskt Koszalin (Polonia), scor 80-71
vs Porsche Basketball Akademie (Germania), scor 90-66

Turneul de la Oradea
vs TJ Sokol Prazsky (Cehia), scor 85-71
vs Rosa Piotrowka Radom (Polonia), scor 71-82
vs Oxygen Orange 1 (Italia), scor 80-60
vs Debreceni Kosarlabda Akademia (Ungaria), scor 87-35

Cu un bilanț general de 6-2, Oradea a încheiat la egalitate cu Radom și Debrecen. S-a alcătuit un clasament în trei de pe urma căruia LPS CSM a obținut cea mai bună clasare. Orădenii au încheiat grupa pe locul al 2-lea, fiind devansați de sârbii de la KK Div Basket.

Efectivul de jucători utilizat în cadrul celor două turnee:

– 8 meciuri disputate: Bogdan Creț, Rareș Bozga, Rareș Teodorof, Andrei Popescu, George Pilca, Denis Pătcaș, Raul Igna
– 7 meciuri: Dragoș Tomoiagă, Andrei Caba
– 6 meciuri: George Ion
– 4 meciuri: Raul Buzguța, Mario Hortea, Alexandru Novac-Iuhas
– 3 meciuri: Mihai Andrei Galchiș
– 1 meci: Bogdan Cobzaru, Bogdan Mitrea

Antrenori: Zoran Vranes, Călin Pop, Anamaria Mesaros și Alin Cureș.

Bogdan Creț s-a clasat pe primul loc în ierarhia celor mai buni marcatori ai Grupei C. Cu o medie de 25.9 puncte marcate pe partidă, Creț se situează pe locul al 3-lea în întreaga competiție. În plus, Bogdan este unul dintre cei doar doi jucători care au depășit borna 40 la capitolul puncte înscrise într-un singur meci. El a înscris 42 în ultimul meci al turneului de la Oradea. Mai multe detalii de natură statistică pot fi găsite AICI.

Playoff-ul se va desfășura la Pecs, Ungaria. Vom reveni cu amănunte referitor la perioada de desfășurare, respectiv la programul jocurilor.

Reamintim faptul că generația 2004 a obținut două medalii naționale de argint. Este vorba despre Campionatul Național de minibaschet 2016, respectiv Campionatul Național U13 masculin – ediția 2016/17.

Foto: Roby Boros