Oradea va participa și la categoria U14 masculin (generația 2004) în ediția 2017/18 a European Youth Basketball League. Formația amintită a LPS Bihorul Oradea, cu sportivii Academiei CSM Oradea, va lua startul în Zona Europa Centrală.

Potrivit informațiilor furnizate de site-ul oficial al competiției – www.eybl.lv, până la această oră s-au înscris 22 de echipe în această întrecere. Se acceptă încă cinci solicitări pentru a închide înscrierea în competiție.

S-au înscris echipe de club din Ungaria, Bulgaria, Italia, Cehia, Macedonia, Serbia, Germania, Polonia, Finlanda, respectiv Slovacia. Din România, alături de LPS Bihorul, s-au înscris U-BT Cluj-Napoca, respectiv Phoenix Galați.

Participantele vor fi repartizate în trei grupe diferite, a câte nouă echipe fiecare. Dacă primele două grupe sunt deja complete, cea de-a 3-a, în care a fost inclusă și formația orădeană, le mai cuprinde pe Rosa Radom (Polonia), Junior Levice (Slovacia), respectiv Sokol Prazsky (Cehia).

Faza grupelor se va desfășura sub forma a două turnee. Primul va avea loc în Polonia, la Radom, între 21 și 24 septembrie anul curent, iar cel de-al 2-lea se va desfășura la Oradea, între 11 și 14 ianuarie 2018.

Playoff-ul se va desfășura la Pecs, Ungaria, iar turneul final va fi găzduit la Czluchow, Polonia în primăvara anului 2018.

Reamintim faptul că generația 2004 a baschetului masculin orădean este vicecampioană a României în 2016, la minibaschet, respectiv în 2017, la U13.

În sezonul 2017/18, pentru a 2-a oară consecutiv, Oradea va fi reprezentată în EYBL și de generația 2003.