Echipele LPS Bihorul Oradea au repurtat două victorii și au pierdut un meci în ziua a 2-a la Campionatul Național de mini baschet – ediția 2015. Ziua de marți (07.07) a programat jocuri în cursul dimineții, sportivii având după-amiaza liberă, prilej pentru o vizită la plajă.

Iată rezultatele de marți:

LPS Bihorul 1 vs Sevlar 1 Ploiești, scor 57-34
LPS Bihorul 2 vs Solaris Ploiești, scor 47-3
LPS Bihorul 3 vs CSȘ Giurgiu, scor 24-34

Echipele participante au fost repartizate în trei grupe: roșie (32 echipe), galbenă (32) și albastră (50). Oradea are câte o echipă în fiecare grupă. De notat că echipele dintr-o grupă nu se pot întâlni cu cele din altă grupă.

În grupa roșie și galbenă s-a încheiat prima fază a competiției ce a cuprins opt serii de câte patru echipe. LPS Bihorul 1 și LPS Bihorul 2 au avut bilanțuri perfecte (3-0 la general), câștigându-și seriile. Astfel, ambele au avansat în faza următoare în turneul locurilor 1-16.

În schimb, în grupa albastră sunt serii de câte zece echipe. În prezent LPS Bihorul 3 Oradea are 2-1 la general.

Oradea are trei echipe cu cuprind 37 de jucători și patru antrenori (trei licențiați și unul care își face ucenicia). Colectivul tehnic este alcătuit din Călin Pop (coordonator), Anamaria Mesaros și Zoltan Hidi (antrenori) respectiv Paula Nica (colaborator). Foarte probabil Paula este cea mai tănără persoană care a condus meciuri din postura de antrenor la actuala ediție a Campionatului Național de mini baschet.

Meciurile se desfășoară pe 11 terenuri amenajate pentru acest eveniment. Zece sunt în aer liber, iar unul este în sală.

Printre cei prezenți și implicați direct în competiție, fie ca organizatori, reprezentanți ai cluburilor participante ori chiar ca aparținători (familii) pot fi zăriți zilnic: Tudor Costescu (antrenor federal, FR Baschet), Svetlana Drăgușin (antrenor federal, FR Baschet), Șerban Sere (manager CSM-U Oradea), Ionuț Drăgușin (jucător Steaua CSM București), Mircea Cristescu (președinte U Mobitelco Cluj), Liviu Puicu (manager Dinamo București), Bruno Roschnafsky (fost jucător la U Cluj și Steaua), Andrada Csender (arbitru FIBA), Zoly Safar (fost jucător, actualmente antrenor și președinte de club), Mihai Corui (fost jucător, actualmente antrenor și președinte de club) și alții.

Competiția continuă miercuri, joi, vineri, pentru ca sâmbătă să se desfășoare ultimele jocuri.

Mai multe fotografiid de la CN mini baschet de la Mangalia găsiți AICI.