LPS Bihorul CSM Oradea a pierdut cel de-al 2-lea meci disputat la turneul final 1 A al Campionatului Național U18 masculin – ediția 2018/19. Formația orădeană, alcătuită din sportivi născuți în anii 2001, 2002 și 2003, a pierdut partida disputată în compania gazdei acestui eveniment, CS Agronomia București. Rezultatul final al partidei a fost de 50-56.
.
A fost o partidă echilibrată, pe parcursul căreia bihorenii au avut inițiativa pe tabela de marcaj în primele minute ale sferturilor 1 și 3. Bucureștenii s-au desprins la peste zece lungimi în primul act, unul ce a consemnat probleme ofensive pentru orădeni. Scorul la prima pauză a fost de 16-7.
.
Sfertul al 2-lea a fost mult mai bun pentru LPS Bihorul CSM Oradea. Ofensiva a funcționat excelent, lucru ce a ajutat la revenirea pe tabela de marcaj. De altfel, scorul la jumătatea partidei a fost egal, 31-31.
.
Repriza secundă a fost echilibrată, însă Agronomia a avut inițiativa pe tabela de marcaj. Scorul la intrarea în sfertul decisiv a fost de 45-42 în favoarea gazdelor.
.
Oradea a oferită replică solidă, controlând lupta la recuperare și a avut mai multe reușite de pe semicerc. Bihorenii s-au apropiat la o posesie pe finalul meciului, după ce Agronomia s-a desprins în debutul ultimului act. Bucureștenii au rămas la conducere până la final, însă LPS Bihorul CSM a avut o replică solidă în compania uneia dintre favoritele acestei competiții.
.
Staff-ul tehnic al echipei orădene, alcătuit din Zoran Vranes și Valeria Scheiner, a rotit zece jucători în această partidă. Orădenii au un bilanț general de 1-1 după victoria din ziua inaugurală repurtată asupra lui BC Slam București. În pofida unor probleme de sănătate consemnate în cadrul echipei, LPS Bihorul CSM Oradea continuă lupta, urmând să mai dispute alte trei partide la acest turneu.
.
Programul LPS Bihorul CSM Oradea în zilele următoare:
.
Vineri (12.04), ora 12:00, vs CSȘ Târgoviște
Sâmbătă (13.04), ora 13:00, vs U-BT Cluj-Napoca
Duminică (14.04), ora 13:30, vs CSM București
.
Primele patru clasate se califică la turneul final 2A, programat a se desfășura în cursul lunii mai, sub formă de Final Four (semifinale și finală).