LPS Bihorul Oradea a pierdut semifinala Campionatului Național U14 masculin – ediția 2016/17, disputată la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, în cursul zilei de sâmbătă (20.05), în compania lui Dan Dacian București. Rezultatul final al partidei a fost de 69-51.

Jocul a demarat favorabil echipei din București, care s-a desprins la 17-10 în primele zece minute de joc. Jocul a avut o desfășurare asemănătoare în secvența a 2-a, chiar dacă ambele echipe au fost obligate prin regulament să evolueze cu alți jucători. La pauză scorul era de 33-20 în favoarea lui Dan Dacian.

Lucrurile nu s-au schimbat nici în repriza secundă. Orădenii au continuat să fie impreciși inclusiv din situații favorabile, la aruncări necontestate din apropierea coșului. Formația din București a fost mai precisă atât din acțiune, cât și de la linia de pedeapsă, ecartul crescând și în sfertul 3. Oradea a avut o revenire la 14 lungimi în debutul sfertului decisiv, dar bucureștenii au gestionat situația pentru a se menține în control pe tabela de marcaj până la finalul jocului.

Cele două echipe s-au confruntat în finala Campionatului Național de minibaschet în urmă cu doi ani, la Mangalia. Atunci, LPS Bihorul Oradea a triumfat.

Astfel, formația bihoreană va juca pentru medalia de bronz. Acest meci se va disputa duminică (21.05).

În cealaltă semifinală, Ștefan Grasu, fiul cuplului de atleți Costel și Nicoleta, a avut o prestație individuală de excepție, cu 47 puncte și 18 recuperări în victoria repurtată de Baller Otopeni, scor 70-60, asupra lui U-BT Cluj-Napoca. Ardelenii au conduce cu un maxim de 15 puncte spre jumătatea secvenței a 3-a, dar ilfovenii au replicat și s-au impus.

Rezultate înregistrate în turneul locurilor 5-8:

4Sports Agronomia București vs CSȘ Târgu Jiu, scor 75-55
Slam București vs Laguna București, scor 59-71

De notat că la meciuri au asistat mai mulți componenți ai echipei de seniori CSM CSU Oradea, precum Andrei Mandache, Titus Nicoară sau Bogdan Țîbîrnă, respectiv antrenorul principl al echipei amintite, Cristian Achim. De asemenea, au fost prezenți oameni importanți ai sportului românesc, precum Claudiu Fometescu, Bruno Roschnafsky, Costel și Nicoleta Grasu, Gabriel Viciu, Mircea Cristescu și alții.

Duminică (21.05), se dispută jocurile de clsament după cum urmează:

Meciul pentru locul 7 – CSȘ Târgu Jiu vs Slam București – 0ra 08.30, Arena Antonio Alexe
Meciul pentru locul 5 – 4Sports Agronomia vs Laguna București – ora 08.30, Partenie Cosma
Meciul pentru locul 3 – U-BT Cluj-Napoca vs LPS Bihorul Oradea – ora 10.30, Partenie Cosma
Finala – Baller Otopeni vs Dan Dacian București – ora 12.30, Partenie Cosma