Turneul final al Campionatului Național U13 masculin – ediția 2016/17 a demarat miercuri (31.05), la Sala LPS Bihorul din Oradea. Formația gazdă, antrenată de Anamaria Mesaros și Alin Cureș, a învins U-BT Cluj-Napoca, scor 64-53, în ultimul joc al zilei.

Primele minute de joc au consemnat cinci schimbări la conducere, după care Oradea a reușit un parțial de 13-4 cu care s-a instalat la conducere, desprinzându-se la 18-10, scor consemnat la prima pauză. Jocul a continuat să decurgă favorabil elevilor Anameriei Mesaros și Alin Cureș, chiar dacă în sfertul al 2-lea, conform regulamentului specific, au jucat alți șase sportivi. Diferența a continuat să crească, LPS Bihorul reușind să puncteze la fel de bine precum în secvența inaugurală. Astfel, la pauză scorul a fost de 35-22 în favoarea gazdelor.

Repriza secundă a început cu un parțial de 6-0 în favoarea formației din Cluj-Napoca. Astfel, dfierența înregistrată la pauză s-a injumătățit. Reacția orădenilor a venit la momentul oportun, aceștia refăcând ecartul de la pauză. Finalul secvenței a 3-a s-a consemnat o nouă diferență maximă, de 16 puncte, scor 52-36. Secvența decisivă a fost controlată de bihoreni. Aceștia au reușit să păstreze un avantaj important pe fondul procentajului superior la aruncările din acțiune.

Antrenorii Mesaros și Cureș au rotit 12 jucători. Nouă dintre aceștia au bifat peste 11 minute în teren. Doar trei jucători au atins sau depășit borna 25 în dreptul minutelor jucate la deschiderea acestui turneu.

Celelalte rezultate ale zilei inaugurale:

Grupa A
Baller Otopeni vs Panathinaikos PBA București, scor 47-43
Dinamo CSȘ 6 București vs CSU Ploiești, scor 54-30

Grupa B
Laguna București vs CSȘ Nr 4 București, scor 55-47

Joi (01.06) sunt programate următoarele confruntări:

CSU Ploiești vs Baller Otopeni – ora 12.00
U-BT 1 Cluj-Napoca vs Laguna București – ora 14.00
Panathinaikos PBA București vs Dinamo CSȘ 6 București – ora 16.00
CSȘ 4 București vs LPS Bihorul Oradea – ora 18.00

Toate partidele zilei a 2-a se vor desfășura la Sala LPS Bihorul.