LPS Bihorul CSM Oradea a cucerit medalia de argint în cadrul Campionatului Național U18 masculin – ediția 2018/19. Formația antrenată de Zoran Vranes și Valeria Scheiner a cedat în finala competiției, desfășurată duminică (05.05), la Arena Antonio Alexe din Oradea, cu U-BT Cluj-Napoca. Rezultatul final al partidei a fost de 62-103.

Partida a demarat echilibrat, orădenii instalându-se la conducere pe tabela de marcaj în primele minute de joc ale partidei. Cele două echipe s-au succedat de șapte ori la conducere. Clujenii au marcat ultimele opt puncte ale primei secvențe și s-au desprins la 26-19, scor consemnat la prima pauză. Ecartul a crescut semnificativ în următoarele perioade de joc, adjudecate de U-BT după cum urmează: 23-13, 31-14 și 23-16.

Mihai Cârcoană a fost cel mai bun marcator al partidei cu 29 puncte, la care a adăugat 8 recuperări și 3 pase decisive pentru învingători. În replică, Luca Năstruț – jucător lovit de două ori la cap în semifinale – a avut 18 puncte, 4 recuperări pentru formația orădeană.

LPS Bihorul CSM Oradea a fost lipsită în finală de Vlad Marinău, Paul Huciu și Gabriel Pop.

U-BT Cluj-Napoca încheie sezonul 2018/19 cu un bilanț general de 29 victorii din tot atâtea partide disputate și cucerește medalia de aur.

LPS Bihorul CSM Oradea s-a clasat pe locul al 2-lea și este vicecampioană națională, mizând pe un nucleu de bază alcătuit din jucători născuți în anii 2001, 2002 și 2003, la capătul unui sezon de excepție, ce a reprezentat o nouă experiență importantă pentru tinerii baschetbaliști orădeni.