LPS CSM 1 Oradea s-a întors de la București cu o victorie. Formația antrenată de către Zoran Vranes, însoțită în această deplasare de către Alin Roșu, a învins pe terenul lui CSM Steaua Eximbank 2. Rezultatul final al partidei de duminică (25.03) a fost de 71-55.
.
Jocul a avut parte de echilibru, însă a fost controlat de către bihoreni. Aceștia s-au desprins pe tabela de marcaj la zece lungimi din primele minute de joc, însă nu au reușit să mărească ecartul. Problemele cu greșelile personale, respectiv accidentarea lui Enzo Vescan au îngreunat misiunea orădenilor.
.
Aceștia au marcat de mai multe ori din spatele semicercului pe parcursul secvenței decisive pentru a-și mări avantajul tocmai pe revenirea gazdelor. CSM Steaua a reușit să reducă deficitul la mai puțin de zece puncte spre jumătatea sfertului 4, dar reacția LPS CSM a fost foarte bună în momentele decisive și s-a menținut în control până la capăt.
.
Astfel, dubla deplasare în capitală se încheie cu o victorie și o înfrângere. Vineri (23.03), Oradea a fost învinsă de principala favorită a grupei din faza semifinală, CS Agronomia București. A fost primul eșec în penultima fază a competiției pentru elevii lui Zoran Vranes.
.
LPS CSM Oradea are un bilanț general de 4-1 la jumătatea fazei semifinale, menținându-se în cursă pentru calificarea la turneul final (primele șase echipe ale țării) la generația 2002.
.
Următorul meci al echipei orădene este programat după sărbătorile pascale, pe teren propriu. Adversar este LPS Focșani. În tur, în Moldova, LPS CSM Oradea s-a impus cu scorul de 79-62.