LPS CSM Oradea a repurtat cea de-a 2-a victorie la turneul final al Campionatului Național U14 masculin – ediția 2017/18. Formația antrenată de Zoran Vranes și Alin Cureș, coordonată de Călin Pop, condusă la evenimentul găzduit în Otopeni de tandemul Cureș – Pop, a depășit U-BT Cluj-Napoca, scor 68-40.

Jocul a fost controlat de bihoreni. Aceștia au câștigat fiecare sfert, desprinzându-se treptat pe tabela de marcaj. Scorul la prima pauză a fost de 21-12. În sfertul al 2-lea, când potrivit regulamentului specific se joacă cu alți sportivi decât în primul act, Oradea s-a desprins la 33-21.

Sfertul al 3-lea, primul în care s-a putut juca în cea mai bună formulă, conform opțiunilor antrenorilor și cu permisiunea regulamentului de a roti toți jucătorii, s-a consemnat un parțial de 24-9 în favoarea LPS CSM Oradea. Ultimul act a fost adjudecat de bihoreni cu 11-10.

Bogdan Creț a contabilizat 25 puncte, 13 recuperări, 2 intercepții, Denis Pătcaș a adăugat 15 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții, Rareș Teodorof a încheiat cu 10 puncte, 6 recuperări, Raul Igna a izbutit 7 puncte, George Pilca a terminat cu 4 puncte, 5 recuperări, Rareș Bozga a reușit 4 puncte, George Ion a încheiat cu 2 puncte, 3 recuperări, iar Andrei Popescu a bifat 1 puncte, 4 recuperări și 4 intercepții. Au mai jucat Andrei Caba, Dragoș Tomoiagă, Mario Hortea și Alexandru Novac-Iuhas.

În replică, Abdoulaye N’Diaye a bifat 10 puncte, 10 recuperări, 4 intercepții și 3 capace pentru U-BT Cluj-Napoca.

LPS CSM Oradea are 2-0 la general. Urmează trei meciuri foarte importante în compania reprezentantelor capitalei și împrejurimilor. Iată programul:

– 1 iunie, vs Dinamo CSȘ Nr. 6 București
– 2 iunie, vs CS Otopeni
– 3 iunie, vs Laguna București