LPS Bihorul Oradea a cucerit medalia de bronz la Campionatul Național U14 masculin – ediția 2016/17. Formația antrenată de Zoran Vranes și Paula Nica, coordonată de Călin Pop și pregătită fizic de Iancu Marinău, a depășit U-BT Cluj-Napoca, scor 69-64, în meciul pentru locurile 3-4 la turneul final, desfășurat la Oradea.

Orădenii au condus aproape în permanență jocul, instalându-se la conducere din primele minute pentru a câștigat secvența inaugurală cu scorul de 15-9. Clujenii au replicat în sfertul al 2-lea, la capătul căruia tabela de marcaj indica scorul de 31-30 în favoarea orădenilor, grație unui coș marcat pe finalul reprizei.

Repriza secundă a demarat problematic pentru orădeni, după ce Zoran Vranes a fost descalificat pentru două faulturi tehnice. În locul său echipa a fost condusă de pe margine de Paula Nica. LPS Bihorul  controlt situația pe tabela de marcaj, scorul cu zece minute înainte de final fiind de 49-45.

Bihorenii s-au menținut în avantaj pe tot parcursul secvenței decisive. Ei au izbutit să se desprindă la zece lungimi, însă U-BT Cluj a replicat cu șase puncte fără replică. Apărarea lui Usca și Marinău, respectiv leberele lui Vicaș au permis gazdelor să se mențină în avantaj până la final și astfel să cucerească medaliile de bronz.

Este cea de-a 2-a medalia națională obținută de generația 2003 după titlul național cucerit la minibaschet în urmă cu doi ani. Totodată este o compltare a unui sezon deoebit de fructuos și al unei aventuri ce a cuprins participare și în arena internațională, respectiv un bilanț impecabil în faza semifinală a Campionatului Național.

Lotul echipei orădene în meciul pentru medaliile de bronz: George Usca, Alex Vancea, Alxanru Sandor, Paul Bembea, Vlad Marinău, Radu Ștefan Sburlea, Alex Bot, Viorel Pop, Raul Ciaa, Paul Ghib, George Vicaș, respectiv Vlad Medeșan.

Finala competiției opune pe Dan Dacian București și Baller Otopeni. Meciul e dispută cu începere de la ora 14:45, la CE Partenie Cosma din Oradea.