Echipa U14 masculin a LPS CSM Oradea a câștigat meciul de deschidere al turneului European Youth Basketball League găzduit în premieră la Oradea. Confruntarea desfășurată la sala CE Partenie Cosma, în compania cehilor de la TJ Sokol Prazsky, s-a încheiat cu scorul de 85-71. Meciul a putut fi urmărit și în transmisiune directă pe internet.

Partida a demarat favorabil echipei din capitala Cehiei. Aceasta s-a instalat la conducere și a construit un avantaj maxim de nouă puncte, înainte ca ecartul la prima pauză să fie de șapte lungimi. Scorul la prima pauză era de 22-15.

Lucrurile s-au schimbat pe parcursul celui de-al 2-lea sfert. Formația condusă de Călin Pop, în condițiile în care antrenorii Zoran Vranes și Alin Cureș sunt plecați cu echipele U16 la turnee din cadrul Campionatului Național al României, a realizat un parțial de 34-16 prin intermediul căruia a anulat deficitul și a reușit să se desprindă pe tabela de marcaj. Aceasta indica scorul de 49-38 la jumătatea confruntării.

Secvența a 3-a s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Oradea nu a izbutit să se desprindă pe tabela de marcaj, însă a reușit să se mențină în avantaj și să prevină adversarul să preia conducerea. Diferența a alternat între 4 și 12 lungimi pe parcursul acestui act. La intrarea în secvența decisivă scorul era de 64-54 în favoarea LPS CSM Oradea.

Lucrurile au continuat în aceeași manieră și în secvența decisivă. Cehii s-au apropiat la patru lungimi pe tabela de marcaj însă orădenii au reacționat și s-au desprins la 72-62 în minutul 35 al întâlnirii. Mai multe faze de apărare remarcabile din partea lui Teodorof, respectiv precizia de pe semicerc a lui Pilca au oferit orădenilor un final de meci ferit de emoții pe tabela de marcaj.

Bogdan Creț a totaliat 25 puncte, 8 recuperări, 5 intercepții, Denis Pătcaș a bifat 20 puncte, Rareș Teodorof a izbutit 15 punct, 6 intercepții, George Pilca a terminat cu 15 puncte (3×3), 4 recuperări, 3 intercepții, iar Andrei Popescu a bifat 8 puncte, 4 recuperări și 2 intercepții. Rareș Bozga a adăugat 2 puncte la zestrea formației învingătoare. Au mai jucat Raul Igna, Andrei Caba, Alexandru Novac-Iuhas, Dragoș Tomoiagă și Mihai Galchiș. Ondrej Hauzer a replicat cu 22 puncte pentru echipa din Republica Cehă.

Înregistrarea integrală a meciului poate fi urmărită în link-ul alăturat.

În urma acestui rezultat, LPS CSM Oradea are 4-1 la general. Următorul meci al bihorenilor este programat în cursul serii de vineri (19.01), ora 18.00. Adversar este Rosa Radom din Polonia, liderul neînvins al grupei.

Foto: Roby Boros