LPS Bihorul Oradea se deplasează la Mangalia, acolo unde va participa cu trei echipe la ultima săptămână din cadrul festivalului de baby și mini baschet organizat anual de către Federația Română de Baschet. În cadrul acestui eveniment, Oradea participă cu sportivi recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea. Între 10 și 16 iulie anul curent, la malul Mării Negre se va desfășura concursul de mini baschet băieți.

Condusă de Călin Pop – coordonator al Academiei CSM Oradea, delegația bihoreană cuprinde trei echipe. Una dintre acestea este înscrisă în grupa roșie (principală). Celelalte două vor lua startul în cadrul grupei galbene.

De notat că din echipele orădene fac parte sportivi care au făcut deja cunoștință în anii trecuți cu competiția de baby și mini baschet. De asemenea, o mică parte a copiilor orădeni a făcut cunoștință inclusivu cu programul aglomerat, ce cuprinde etape săptămânale și turnee lunare, participând în competiția U13 în cadrul sezonului 2015/16.

Întrecerea din cadrul ultimei săptămâni de la Mangalia este destinată sportivilor născuți după data de 1 ianuarie 20014. Staff-ul LPS Bihorul Oradea îi cuprinde pe Anamaria Mesaros, Zoltan Hidi și Paula Nica. De notat că cea din urmă tocmai și-a încheiat examenul de bacalaureat, însă între examene ea a participat la procesul de pregătire al copiilor pentru competiția de la Marea Neagră.

În urmă cu un an, tot la Mangalia, LPS Bihorul Oradea a devenit campioană a României la mini baschet (foto), folosind tot jucătorii Academiei CSM Oradea. Atunci s-a desfășurat o competiție în care au avut acces copiii născuți în anul 2003.