Cel de-al 2-lea turneu din cadrul fazei de clasificare în Campionatul Național U16 masculin, pentru Grupa I-A, se va desfășura la Oradea, în perioada 9-11 februarie anul curent. Evenimentul reunește șase echipe.

Primul turneu a avut loc la finele săptămânii precedente, atunci când aceleași echipe s-au duelat la Sibiu. Formația orădeană a repurtat patru victorii din cinci partide disputate și se situează pe locul al 2-lea în ierarhia generală, având șanse mari de calificare pentru faza semifinală, între cele mai bune 12 echipe ale României la această categorie de vârstă.

CSM LPS 1 Oradea este antrenată de către Zoran Vranes și Zolan Hidi. De-a lungul timpului, o parte importantă a componenților echipei au lucrat sub îndrumarea lui Călin Pop și a Anamariei Mesaros. Lotul este alcătuit din sportivi născuți în anii 2002 și 2003.

Locul 1 în grupă revine lui CSU Sibiu, formație ce a câștigat toate meciurile disputate pe teren propriu. Podiumul este completat de U-BT 2 Cluj-Napoca, formație ce are un bilanț general de 3-2.

LPS CSU Pitești are 2-3 și se situează pe locul al 2-lea. Ultimele două clasate la jumătatea fazei de clasificare sunt CSȘ Unirea Iași (1-4) și Phoenix Constanța (0-5).

Programul turneului de la Oradea va fi anunțat ulterior.

Primele trei clasate la încheierea fazei de clasificare avansează în faza semifinală. Aici vor fi 12 echipe, repartizate în două grupe de șase echipe fiecare, urmând a se juca în sistem fiecare cu fiecare în dublă manșă, sub formă de etape săptămânale.

Foto: Roby Boros