LPS Bihorul Oradea va găzdui turneul 1 din cadrul fazei de calificare a Campionatului Național U16 masculin – ediția 2017/18. Evenimentul se va desfășura în perioada 27-29 octombrie anul curent. În cadrul acestui turneu sunt programate primele jocuri din competițiile interne la această categorie de vârstă în cadrul noului sezon competițional.

În cadrul Grupei 3 au fost repartizate ambele echipe orădene angrenate în cadrul acestei competiții. Alături de LPS Bihorul 1 și LPS Bihorul 2, în amintita grupă se mai regăsesc SCM Timișoara, Viitorul Cluj-Napoca, respectiv CSS Sighetu Marmației. Se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare în dublă manșă. Prima manșă se dispută la Oradea. Al 2-lea turneu se va desfășura la sfârșitul primei săptămâni din luna decembrie a acestui an.

Programul meciurilor din cadrul turneului de la Oradea:

Etapa 1
C.S.S. Sighetu Marmatiei vs Viitorul Cluj Napoca
L.P.S. Bihorul 1 Oradea vs L.P.S. Bihorul 2 Oradea

Etapa 2
S.C.M. Timisoara vs C.S.S. Sighetu Marmatiei
Viitorul Cluj Napoca vs L.P.S. Bihorul 1 Oradea

Etapa 3
L.P.S. Bihorul 2 Oradea vs S.C.M. Timisoara
L.P.S. Bihorul 1 Oradea vs C.S.S. Sighetu Marmatiei

Etapa 4
S.C.M. Timisoara vs L.P.S. Bihorul 1 Oradea
Viitorul Cluj Napoca vs L.P.S. Bihorul 2 Oradea

Etapa 5
Viitorul Cluj Napoca vs S.C.M. Timisoara
L.P.S. Bihorul 2 Oradea vs C.S.S. Sighetu Marmatiei

Vom reveni ulterior cu datele, orele și locul de desfășurare al partidelor din cadrul acestui turneu.

Primele trei clasate la încheierea celui de-al 2-lea turneu se califică pentru faza de clasificare A, iar ocupantele locurilor 4 și 5 vor continua în faza de clasificare B. De notat că și în faza de clasificare se va juca în sistem turnee, pentru ca faza semifinală să se desfășoare sub formă de etape săptămânale. Cele mai bune șase echipe se vor califica pentru turneul final.

În sezonul 2017/18, generațiile 2002 și 2003 evoluează împreună în cadrul Campionatului Național al României. Prin urmare, s-a luat decizia ca Oradea să fie reprezentată de două echipe în cadrul Campionatului Național U16 masculin. Formațiile orădene sunt alcătuite din sportivii recrutați în cadrul Academiei CSM Oradea.